5 x creatief met pallets

By  |  0 Comments

Heb jij nog een aantal oude pallets in de schuur liggen waar je vanaf moet? Weggooien is niet nodig. Er zijn tegenwoordig honderden manieren om je oude pallets creatief te gebruiken. Zowel voor binnen als voor buiten kunnen deze nog een leuke, mooie of handige functie hebben. We zetten de vijf leukste, creatiefste en mooiste voorbeelden voor je op een rij.

1. Tuinmeubel

Dit voorbeeld is ontzettend eenvoudig, maar juist door zijn eenvoud een echte eyecatcher voor in de tuin. Eigenlijk zie je hier niet meer dan twee pallets die tegen elkaar zijn bevestigd, met stoeptegels op de bovenkant. In plaats van stoeptegels kun je hier natuurlijk ook een houten plaat of stuk beton gebruiken. Ga voor het materiaal dat het best past bij de rest van je tuininrichting.

een loungeset gemaakt van houten pallet

2. Wijnrek

Onze absolute favoriet is dit wijnrek! Het geheel zorgt voor een robuuste en authentieke uitstraling. Als je hier niet zo van houdt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het wijnrek wit of zwart te verven. Dit zorgt voor een wat klassieker effect.

wijnrek gemaakt van houten pallets

Bron: Etsy

3. Schoenenopberger

Blijf jij in de hal struikelen over de schoenen van je kinderen? Of misschien wel die van jezelf? Met behulp van een of twee pallets maak je in een handomdraai deze opbergers voor je schoenen. Stijlvol en handig! En het leuke is: je kunt deze zo hoog of lang maken als je zelf wilt. Een goede reden om te gaan winkelen om je opberger te kunnen vullen!

4. Plafondlamp

Een lamp maken van oude pallets klinkt niet direct voor de hand liggend. Maar dit is hartstikke eenvoudig en het resultaat mag er wezen! Zeker als je houdt van de industriële look mag deze plafondlamp niet ontbreken in jouw interieur.

5. Keukeneiland

Last but not least: een keukeneiland. Het vergt weliswaar wat meer timmer-skills dan bovenstaande voorbeelden, maar als je een beetje handig bent met een hamer heb jij dit keukeneiland zo in elkaar. Perfect wanneer je graag een landelijke keuken wilt, maar niet al teveel geld wilt uitgeven. Wij vinden ‘m prachtig!

een keukeneiland met houten pallets

Bron: BHG

Sta jij aan de hand van bovenstaande voorbeelden te trappelen om creatief aan de slag te gaan, maar heb je geen oude pallets meer liggen? Vraag eens rond, vaak hebben mensen nog wel eens wat oude pallets liggen waar zij maar wat graag vanaf willen. Niet gelukt? Je kunt natuurlijk ook eenvoudig een aantal pallets online kopen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *