DIY tips: zelf woonaccessoires maken van hout

By  |  0 Comments

In een tijd waarin we massaal steeds meer tijd achter onze computers en smartphones doorbrengen, is werken met je handen weer helemaal in. DIY, afkoring voor ‘do it yourself’ oftewel ‘zelf maken’, is daarom flink in populariteit toegenomen. Online vinden we dan ook steeds meer blogs vol leuke zelfmaakideeën. Breien, keramiek en mozaïeken zijn bekende zelfmaaktechnieken, maar wist je dat het zelf vervaardigen van houten woonaccessoires ook relatief eenvoudig kan zijn? Er zijn tal van mogelijkheden om met sloophout, steigerhout of takken prachtige items voor in huis te maken. Online kom je veel goede ideeën inclusief handig stappenplan tegen. Om het nog makkelijker te maken zetten wij voor jou alvast de beste ideeën voor het zelf maken van houten woonaccessoires op een rij!

Bijzondere houten lampen

Lampen bepalen voor een groot deel de sfeer in huis. Een sfeervolle houten lamp maak je gelukkig eenvoudig zelf. Ga een mooi langwerpig stuk hout kopen of schaf een stuk steigerhout aan. Hiermee creëer je namelijk eenvoudig een prachtige blikvanger. Hang er gloeilampen aan of verwerk spotjes in het hout en monteer de plank met stalen draden of touwen aan je plafond. Je kunt zelf kiezen hoe hoog of laag je de lamp wilt hangen. Makkelijk, praktisch en superhip!

Handige houten dienbladen

Om dit leuke woonaccessoire te kunnen maken heb je naast wat houten plankjes ook enkele tegeltjes nodig. Deze kun je uiteraard nieuw in de winkel kopen, maar ze zijn vaak ook tweedehands te vinden. Om een handig houten dienblad te maken bepaal je eerst, door de tegeltjes naast elkaar te leggen op houten planken, hoe groot het oppervlak moet worden. De omtrek van de tegeltjes bepaalt de maat van het houten oppervlak en de houten randen die je gaat maken. Je kunt het hout zelf op maat zagen, maar je kunt dit ook bij de bouwmarkt laten doen. Dan weet je zeker dat alles keurig recht en op maat is. Het bevestigen van het hout doe je met lijm, eventueel aangevuld met koploze spijkers. Wanneer je klaar bent lijm je de tegels vast op de bodem van het dienblad. Eventueel voeg je nog handgrepen van touw of leer toe. Het resultaat is een origineel dienblad dat je helemaal zelf gemaakt hebt. Handig om naast je op de bank te zetten met een kopje tijdens een avond series kijken!

Houten wandversiering

Een ander leuk DIY idee is het maken van een houten wandversiering. Zo kun je door houten planken aan de muur te hangen met touwen, een originele plek voor planten en bijvoorbeeld fotolijstjes creëren. Een ander leuk woonaccessoire dat je eenvoudig zelf kunt maken is een houten wandbord. Maak met een cirkelzaag ronde gaten in een robuuste houten plank en voeg ook knoppen en haakjes toe. Zo creëer je een multifunctionele wandversiering, waaraan je foto’s, plantjes en andere kleine accessoires kunt ophangen. 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 1]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *