Slimme ideeën om je tijd als ondernemer efficiënt te benutten

By  |  0 Comments


Het is een vast gegeven dat elke dag maar 24 uur heeft. Het is hoogstwaarschijnlijk ook een vast gegeven dat je elke dag tijd tekortkomt. Dit is vooral het geval als je ondernemer bent.

Als ondernemer komt er van alles op je af. Je wilt je klanten tevreden stellen, je moet je boekhouding bijhouden, je moet btw-aangifte doen, je wilt reclame maken en je hebt met veel verplichtingen te maken. Elke dag komt dus eigenlijk een paar uurtjes te kort. Dit maakt het des te belangrijker om je tijd als ondernemer efficiënt te benutten.

Houd een agenda bij

Je doet er als ondernemer verstandig aan om een agenda bij te houden. Dit helpt je plannen, helpt je om het overzicht te bewaren en helpt je om je tijd zo efficiënt mogelijk te benutten.

Het bijhouden van je agenda hoeft niet lastig te zijn. Zo kun je prima een agenda op je smartphone bijhouden. Deze agenda kun je ook nog aan bijvoorbeeld Outlook koppelen. Overal waar je bent, heb je hierdoor inzicht in je agenda. Krijg je vervolgens een aanvraag binnen voor een afspraak? Dan weet je direct of je deze wel of niet in kan plannen.

Gebruik slimme software

Het is ook aan te raden om slimme software te gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een online boekhoudprogramma. Zo’n programma maakt boekhouden een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. De kans op fouten maken is bovendien nihil, waardoor je ook geen tijd hoeft te besteden aan het oplossen van de fouten.

Ook andere soorten software systemen bieden veel uitkomst. Heb je een groter bedrijf? Dan heb je baat bij een goed CRM systeem. Met zo’n systeem leg je eenvoudig alle gemaakte afspraken met je klanten vast. Ook kun je eenvoudig je klanten beheren en daarmee de optimale service verlenen. Dankzij zo’n programma kost dit je niet (extra) veel tijd.

Kijk goed naar je reistijd

Als ondernemer zou je ook even goed naar je reistijd moeten kijken. Hoe lang duurt de reis van thuis naar kantoor precies? Is het wellicht mogelijk om deze reistijd op een of andere manier te verkorten? Wellicht kun je in de ochtend een paar uurtjes vanuit huis werken, zodat je niet in de file staat. Of je werkt een vaste dag vanuit huis. Dit bespaart je simpelweg de nodige reistijd.

Omring je als de juiste mensen

Je moet als ondernemer beseffen dat je niet alles zelf kunt doen. Ook moet je beseffen dat sommige mensen beter zijn in bepaalde dingen. Omring je daarom met de juiste mensen en besteed werk uit. Dit kost in eerste instantie geld, maar levert je op termijn alleen maar tijd op. Ondertussen geniet je ook nog van gemak en weet je dat zaken 100% goed gebeuren. Het omringen met de juiste mensen is iets wat elke succesvolle ondernemer goed gedaan heeft.

Durf dus ook werk uit te besteden. Je kunt alles zelf blijven doen, maar dan duurt elke dag al helemaal te kort.

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *