Verbeter je kansen op de arbeidsmarkt en leer een nieuwe taal!

By  |  0 Comments


Wat maakt jou interessant op de arbeidsmarkt? Zijn dat jouw uitstekende communicatieve vaardigheden? Intelligentie? Ervaring? Misschien wel. Wees je er echter ook van bewust dat er nog tal van andere kandidaten zijn met soortgelijke cv’s. Deze dingen zullen er dus zeker voor zorgen dat je een streepje voor hebt, maar ze zijn niet uniek. Wil jij er echt alles aan doen om jezelf verder te ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt nog meer te vergroten? Dan is het leren van een nieuwe taal een uitstekend idee. 

 

Een nieuwe taal? Is werken aan meertaligheid op latere leeftijd echt zinvol? En waarom helpt dit om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Het is niet vreemd als je met vragen zit. In dit artikel geven we je antwoord op al deze vragen en vertellen we je alles wat je moet weten. 

 

Kan je een nieuwe taal leren op latere leeftijd?

We weten allemaal dat leren moeilijker wordt als je ouder wordt. De hersenen zijn volgroeid. Waar kinderen nog veel sneller nieuwe verbindingen kunnen leggen en daardoor als sponzen alle informatie in zich opzuigen, is dat voor volwassenen veel lastiger. Dat betekent echter niet dat we niets nieuws meer kunnen leren. Het is dan ook wel degelijk mogelijk om een nieuwe taal te leren op latere leeftijd of om je huidige taalvaardigheden flink te verbeteren. 


Wel is het belangrijk dat je hierbij op de juiste manier wordt geholpen. Er zijn verschillende plekken waar je terechtkunt voor het verbeteren van je taalvaardigheden. Goed voorbeeld is https://www.ste.nl/. Hier kun je je inschrijven voor verschillende taalcursussen. Het is zowel mogelijk om klassikaal als online les te volgen. Zelfs één-op-één les behoort tot de mogelijkheden. 

 

Wil je een taalcursus volgen? Dan is het goed om te weten dat bedrijven als STE graag met je meekijken naar de mogelijkheden. Op basis van jouw persoonlijke wensen kan er vervolgens een oplossing op maat worden gemaakt, zodat je op jouw eigen tempo en eigen manier de cursus kan volgen. 

Steeds meer bedrijven hebben buitenlandse klanten 

 

Mede door de internationalisering zien we dat het gemakkelijker is om buitenlandse klanten binnen te slepen. Steeds meer bedrijven durven dan ook verder dan Nederland te kijken. Maar hoewel de grenzen door het internet steeds meer vervagen, blijft het spreken van vreemde talen wel erg belangrijk. Dit is noodzakelijk om websites op de juiste manier te vertalen, maar ook om te communiceren met deze klanten. Daarom vinden steeds meer bedrijven het belangrijk dat hun personeel één of meerdere vreemde talen beheersen. Als jij een vreemde taal vloeiend spreekt en schrijft, zal dit er ook zeker voor zorgen dat je een streepje voor hebt op de rest. 

Je valt op 

 

Het is niet eenvoudig om op te vallen als je solliciteert op een zeer gewilde baan. Jouw taalvaardigheid kan hierin zeker de doorslag geven. Stel, het gaat nog tussen twee kandidaten. Jullie hebben allebei een soortgelijke hoeveelheid ervaring en kennis en de gesprekken waren goed. Dan gaat het uiteindelijk toch op de vaardigheden neerkomen. Als jij ook nog enkele vreemde talen goed beheerst, dan kan dit bij veel functies zeker waardevol zijn en wellicht net de doorslag geven om voor jou te kiezen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *