5 x inspiratietips voor je tuin!

By  |  0 Comments

De lente is begonnen en dus de hoogste tijd om je tuin aan te pakken! Ben je inspiratieloos of wil je iets nieuws dit seizoen? Om je op weg te helpen, geven we vier inspiratietips zodat jouw tuin weer up-to-date is voor de aankomende zomerse maanden.

1. Voorjaarsbloemen

Na de sombere winter is het weer tijd voor vrolijke kleuren. Keurrijke voorjaarsbloemen zoals tulpen en viooltjes zijn hier ideaal voor. Niet alleen veel kleur maar ook het mixen van verschillende gekleurde bloemen ga je dit seizoen veel terugzien. Ook zorgen voorjaarsbloemen voor hommels en bijen die een gezellige sfeer creëren in je tuin.

2. Tuindoek

Ontbreekt er toch nog een persoonlijke ambiance in je tuin? Denk dan eens na over een persoonlijke tuindoek voor in de tuin. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos en is dé perfecte manier om je tuin uniek en eigen te maken. Zo kun je een tuindoek gebruiken om de boel af te schermen tegen onder andere de zon, maar ook kun je het doek plaatsen tegen de schutting. Zo maak je van een niet-opvallende schutting een mooie eyecatcher.

3. Doe het zelf

Niets is leuker dan het kweken van groenten, fruit en kruiden in je eigen (moes)tuintje. Je kunt het helemaal naar je eigen zin maken en je kan kiezen uit meer dan 60 gewassen. Door zelf te kweken bepaal je zelf in hoeverre je de gewassen biologisch wilt hebben. Ook zorgt het koken van eigen gewassen voor een speciaal effect op je maaltijden.

Heb je geen zin om de handen uit de mouwen te steken of geen tijd voor al het onderhoud? Dan is daar een oplossing voor, namelijk: bloempoten met een waterreservoir. Hiermee krijgen bloemen/planten de exacte hoeveelheid water die nodig is om optimaal te bloeien. Hierdoor hoef je ze slechts één keer per maand water te geven. Super easy dus!

plant water geven zonder verzorging

4. Hangplanten

Een trend zijn de industriële, strakke en moderne of klassieke woninginterieurs. Grote groene planten, klimplanten en hangplanten zijn hierbij onmisbaar. Naast dat hangplanten een elegante uitstraling geven, hebben ze nog een groot voordeel. De hangplant zorgt voor een perfect schaduwplekje als je de zon even beu bent.

5. Persoonlijk plekje

Wil je meer persoonlijkheid én warmte creëren in je tuin? Dan zijn tuinaccessoires dé oplossing. Mis je verlichting in de tuin? Denk dan aan design lampionnen of kleine lampjes voor in de tuin. Voor het creëren van meer “warmte” kies je voor een vuurkorf of geurkaarsjes voor buiten. Ook kleurrijke kussens zorgen voor meer warmte en een gezellige sfeer.

Je persoonlijke plekje kun je verder opfleuren door een lekkere hangstoel toe te voegen. Het voordeel van een hangstoel is dat het weinig ruimte in beslag neemt en ideaal is om tot rust te komen in de zon. Succes met het opfleuren van jouw tuin!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *