5 x creatief met pallets

By  |  2 Comments

Heb jij nog een aantal oude pallets in de schuur liggen waar je vanaf moet? Weggooien is niet nodig. Er zijn tegenwoordig honderden manieren om je oude pallets creatief te gebruiken. Zowel voor binnen als voor buiten kunnen deze nog een leuke, mooie of handige functie hebben. We zetten de vijf leukste, creatiefste en mooiste voorbeelden voor je op een rij.

1. Tuinmeubel

Dit voorbeeld is ontzettend eenvoudig, maar juist door zijn eenvoud een echte eyecatcher voor in de tuin. Eigenlijk zie je hier niet meer dan twee pallets die tegen elkaar zijn bevestigd, met stoeptegels op de bovenkant. In plaats van stoeptegels kun je hier natuurlijk ook een houten plaat of stuk beton gebruiken. Ga voor het materiaal dat het best past bij de rest van je tuininrichting.

een loungeset gemaakt van houten pallet

2. Wijnrek

Onze absolute favoriet is dit wijnrek! Het geheel zorgt voor een robuuste en authentieke uitstraling. Als je hier niet zo van houdt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het wijnrek wit of zwart te verven. Dit zorgt voor een wat klassieker effect.

wijnrek gemaakt van houten pallets

Bron: Etsy

3. Schoenenopberger

Blijf jij in de hal struikelen over de schoenen van je kinderen? Of misschien wel die van jezelf? Met behulp van een of twee pallets maak je in een handomdraai deze opbergers voor je schoenen. Stijlvol en handig! En het leuke is: je kunt deze zo hoog of lang maken als je zelf wilt. Een goede reden om te gaan winkelen om je opberger te kunnen vullen!

4. Plafondlamp

Een lamp maken van oude pallets klinkt niet direct voor de hand liggend. Maar dit is hartstikke eenvoudig en het resultaat mag er wezen! Zeker als je houdt van de industriële look mag deze plafondlamp niet ontbreken in jouw interieur.

5. Keukeneiland

Last but not least: een keukeneiland. Het vergt weliswaar wat meer timmer-skills dan bovenstaande voorbeelden, maar als je een beetje handig bent met een hamer heb jij dit keukeneiland zo in elkaar. Perfect wanneer je graag een landelijke keuken wilt, maar niet al teveel geld wilt uitgeven. Wij vinden ‘m prachtig!

een keukeneiland met houten pallets

Bron: BHG

Sta jij aan de hand van bovenstaande voorbeelden te trappelen om creatief aan de slag te gaan, maar heb je geen oude pallets meer liggen? Vraag eens rond, vaak hebben mensen nog wel eens wat oude pallets liggen waar zij maar wat graag vanaf willen. Niet gelukt? Je kunt natuurlijk ook eenvoudig een aantal pallets online kopen!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

2 Comments

  1. Ivan

    9 september 2019 at 11:18

    Erg creatief, dit mooi geïllustreerde blog over wat je allemaal met pallets kan doen. Wij hebben een lage zithoek in de veranda ermee gecreëerd. wat ik wel altijd zou aanraden is het voorbehandelen van de pallets met beits of lak. Ze hebben nogal de neiging om te splinteren.

  2. Vincent Rondwijk

    13 augustus 2021 at 16:30

    Dit wijnrek ziet er erg leuk uit! Mooi dat je er wijnglazen in kan hangen, dit vind ik erg belangrijk. Wellicht heb ik nog een pallet over die ik kan gebruiken voor mijn volgende DIY project!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *