Heb jij al een zomertuin? Met deze 4 tips breng jij de tropen naar je achtertuin!

By  |  1 Comment

Oh wat houd ik ervan! De zon, cocktails, gezelligheid, lange avonden en lekker eten. Ieder jaar verheug ik mij weer op het zomerseizoen en de lekkere vakantiebestemmingen die hierbij om de hoek komen kijken. Spanje, Griekenland, Florida, Portugal of misschien wel Zuid-Afrika. Herken jij jezelf hierin? Dan heb ik absoluut een aantal leuke tips en tricks om de zomer in jouw eigen achtertuin te laten beginnen. Met mijn tips hoef jij niet meer op vakantie en kun jij de vakantiesferen in je eigen huis en tuin ervaren.

1. Ready to party

De zomer moet gevierd worden, dus mijn eerste tip is het huren van een partytent. Je kunt tegenwoordig een partytent online huren en deze laten leveren op de gewenste locatie. Versier de partytent met feestelijke verlichting, verzet de tuintafel of loungeset naar de partytent en de gezellige avond kan van start! Een partytent kan natuurlijk niet ontbreken in jouw eigen zomertuin. Zonder tent wordt het namelijk erg lastig om je tuin om te toveren tot strandtent. De partytent 3×3 is een heerlijk formaat. Er passen ongeveer 15 mensen in en hij neemt niet je hele tuin in beslag. De gasten kunnen dus zelf kiezen of ze in de partytent willen blijven of naar de sterren willen staren.

2. Zand, kiezels of vlonders

Alle drie de opties zijn perfect voor het vakantiegevoel. Loop met je blote voeten door het zand, ren voorzichtig over de kiezels of hoor het kraken van de vlonders. Alle drie de keuzes doen je denken aan een vakantiebestemming, een strandtent of een mooie zonsondergang. Waar zand voor je tuin waarschijnlijk iets minder plezierig is, blijven de kiezels en vlonders over. Deze twee kun je eenvoudig met elkaar combineren. Loop over de vlonders richting de barbecue en loungeset, zet de tuinverlichting aan luister naar het rustgevende geluid van een mini waterval of fontein in je eigen tuin. Heb jij een vijvertje in de tuin? Dan vind ik het altijd super leuk om rondom het water grote kiezelstenen neer te leggen.

3. De juiste tuinverlichting is echt een aanwinst

De kans dat jij een perfecte zonsondergang in je tuin krijgt, is heel klein. Tenzij je aan het strand woont en geen heg of schutting hebt. Ik snap heel goed dat jij graag het romantische moment van lichtverandering, romantische kleuren en dat speciale gevoel wil ervaren in je eigen tuin. Dat wil ik ook! Want je dan kunt doen is het kopen van een canvasdoek of het inzetten van tuinverlichting. Ik raad je aan om met de tuinverlichting aan de slag te gaan. Dit komt het meest in de buurt van romantische verlichting en het gevoel van warmte. Uiteraard kun je kiezen voor de verlichting en voor het canvasdoek.

4. Maak je tuin gezellig

Je hebt je tuin nu aangekleed met vlonders, kiezels, tuinverlichting en een partytent. Naast deze eigenschappen van een goede zomertuin is het belangrijk je tuin goed te onderhouden. Haal de dode bloemen, planten of onkruid weg en verruil deze voor eventueel nieuwe plantjes. Zorg ervoor dat je tuin strak is en er geen overbodige materialen in je tuin liggen.

Kleed je tuin daarnaast aan met bamboe, kussens, plaids en kaarsen. Een barbecue, een bartafel en de juiste muziek mogen natuurlijk ook niet missen in jouw eigen strandtent.  Ik weet zeker dat jouw zomertuin de favoriete tuin van je vrienden en familie wordt deze zomer! Kies jij voor de Spaanse muziek of eerder voor Jazz? Ik vind het namelijk alle twee heel goed passen bij een lange zomeravond.

De perfecte combinatie

Jij hebt nu alle nodige ingrediënten tot een eigen strandtent verkregen. Het is nu aan jouw om de tuin te gaan vormgeven, de benodigde materialen te gaan kopen en genoeg eten en drinken in te slaan. Wil jij zelf cocktails maken? Dan kom ik ook langs!

Ik wens jou een ontzettende fijne zomer en ik ben benieuwd wat jouw gasten van jouw zomertuin vinden!

Veel liefs,

Naantje

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Natalie

    10 september 2019 at 12:15

    Niets zo lekker als met blote voeten de tuin in over de terrasvlonder. Dit geldt ook voor mij. Uit eigen ervaring wil ik er wel bij vertellen dat het essentieel is dat de vlonder is gebeitst of gelakt of anderszins afgewerkt. Bij mij is dat niet zo en als gevolg had ik een splinter in mijn voet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *