Goede ongediertebestrijding: laat je zomer niet verpesten!

By  |  0 Comments


Zomer! Geniet jij ook zo van dat seizoen? Mooi weer, een paar weken vrij van je werk en heerlijk lange avonden buiten zitten. Oké, de warme nachten zijn dan soms iets lastiger, maar eenmaal uit bed gooi je meteen de tuindeuren weer open. Niets fijner dan een lekker ontbijt, buiten op je terras. Maar binnen tien minuten is het al raak. Wespen cirkelen om je croissantje met jam en bij het mandje met brood heb je al zes keer met je handen staan wapperen; vliegen! Helaas, met het intreden van de zomer is ook de ongediertebestrijding begonnen. 

Ongediertebestrijding, hoe pak je het aan?

De meeste mensen hebben standaard een vliegenmepper in huis. Dus dat is het eerste wapen dat wordt gebruikt om deze vervelende beestjes uit te roeien. Toch is dit niet het juiste middel om grote groepen vliegen of wespen te verjagen. Deze insecten zijn veel te snel. Dit product is eigenlijk bedoeld om in keer één vlieg of wesp dood te slaan. Maar om grotere aantallen te bestrijden zijn er toch echt andere middelen nodig. Ongediertebestrijding kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo is er de mogelijkheid dit met licht, geluid of met geurtjes te doen. Maar ook elektriciteit en kleefstof worden ingezet. Het is verstandig om voor de aankoop je af te vragen welke manier van ongediertebestrijding het beste bij jou en jouw situatie past.

Vliegenlamp

Is het je wel eens opgevallen dat veel insecten op licht afkomen? Daar is handig op ingespeeld door een insectenlamp te creëren. Voor een sterkere werking is er gekozen voor ultraviolet licht. Dit blauwpaarse licht heeft nog meer aantrekkingskracht op de insecten dan het licht dat uit onze huiskamerlampen komt. Vrijwel alle insecten zijn er gevoelig voor en hoe meer UV stralen hoe beter de werking. Nu vraag je je natuurlijk af; leuk zo’n lamp, maar hoe gaan die beestjes dan dood? Je bent er immers zo zat van dat je alleen nog maar bezig bent met een goede ongediertebestrijding. Met deze lamp gaat het niet heel diervriendelijk. De insecten worden namelijk geëlektrocuteerd. Om de lamp zit een metalen netwerk waar spanning op staat. Bij het naderen van het licht raakt het insect dit metaal en zal het neervallen in een bakje onder de lamp. Natuurlijk is ongediertebestrijding nooit diervriendelijk. Je wilt immers af van de beestjes die jou zoveel last bezorgen. Toch vinden sommige mensen het beter om de vliegen te vangen in plaats van te elektrocuteren. Maar hoe je het wendt of keert, op beide manieren ongediertebestrijding worden de beestjes uitgeschakeld.

Vliegenvanger

Het vangen van vliegen kan met behulp van lijmfolie. Voor een goede ongediertebestrijding gebeurt dit vaak in combinatie met de lokmethode van UV licht. In dit geval zullen dode of verdoofde insecten ook niet rondslingeren, zoals bij een lamp met spanning. Je kunt ook proberen de vliegen te vangen met geluid of met geur. Vooral muggen zijn insecten die heel erg reageren op geuren. Mocht je een combinatie willen gebruiken van een lamp en een vanger, onthoud dan dat het licht de werking van de geurstoffen kan beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je deze middelen niet te dicht bij elkaar zet. Vooral in grotere ruimtes waar een vliegenlamp hangt, worden her en der ook vangers geplaatst. Zo vergroot je de kans om meerdere insecten te bestrijden. De middelen voor ongediertebestrijding zijn allemaal goed te bevestigen aan wand of plafond. Afhankelijk van de situatie kun je ook nog letten op het design. Het is logisch dat er in horeca-etablissementen fraaiere vliegenvangers hangen dan in de kantine van een veehoudersbedrijf. Het budget voor ongediertebestrijding zal ook een rol spelen in de aanschaf.

Eenvoudige ongediertebestrijding

Wil je echt voorgoed het hele zomerseizoen verlost zijn van hinderlijke insecten, dan is het dus heel verstandig om de ongediertebestrijding serieus te nemen. Zoek deugdelijk materiaal uit en installeer het op de juiste plaats. Uiteraard kun je bij een minder grote plaag altijd eerst nog kiezen voor een eenvoudigere manier om insecten te verjagen. Een elektrische vliegenmepper is zo’n eenvoudige oplossing. Of de wespenval met siroop.

Eén ding is zeker. Je hoeft je zomer niet te laten verknallen door ongedierte. Met goede ongediertebestrijding kun je zowel privé als op je werk genieten van een insectenvrije omgeving.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *