Zelf cocktails maken; laat je inspireren!

By  |  0 Comments

De zomer staat weer voor de deur. We kunnen ons weer verheugen op zonnige middagen op het terras en gezellige feestjes in de tuin. Natuurlijk horen bij een zomers tuinfeest ook de nodige hapjes en drankjes. Wijn, bier en fris doen het altijd goed, maar cocktails zijn zeker ook ontzettend populair. De klassiekers, zoals de Mojito en de Cosmopolitan, zijn nog altijd erg gewild. Er zijn echter nog veel meer heerlijke cocktails waarmee jij je gasten kunt verrassen. Laat je daarom inspireren door onderstaande recepten en mix deze zomer als een heuse bartender!

1. De moeite waard; de pink pearl

Toegeven, we beginnen niet met de meest eenvoudige cocktail. Wie een zogenaamde ‘Pink pearl’, oftewel champagne cocktail, wil maken is niet binnen vijf minuten klaar. Het bereiden van deze roze parel kost net iets meer tijd en moeite, maar is dit zeker waard. Wat heb je nodig? Neem ¾ deciliter droge champagne en ¾ deciliter witte wijn. Daarnaast gaat er vliersiroop in deze cocktail en twee vlierbloesschermen, een kruid dat je bij de speciaalzaak koopt. Was het kruid in koud water, dep het droog en doe het in een groot glas. Vervolgens giet je hier de wijn overheen. Zorg dat je een dag van tevoren met deze voorbereidingen begint, want het glas moet nu een nachtje rusten in de koelkast. De volgende dag zeef je de vlierbloesemschermen uit de wijn en schenk je deze in een nieuwe glas. Bijna klaar! Voeg alleen nog een lepel van de vliersiroop toe en vul het geheel aan met de koude champagne. Wedden dat jouw gasten enorm enthousiast zullen zijn over deze bijzondere roze cocktail?

2. Een Bloody Mary cocktail zelf maken met vodka

Ben jij ook dol op wodka cocktails? Dan is deze heerlijke Bloody Mary met wodka zeker iets voor jou. De traditionele Bloody Mary werd vernoemd naar de Engelse Queen Maria, die bekend staat om haar bloederige vervolging van protestanten. De link met de stroperige, bloedrode kleur van de cocktail is dan ook snel gelegd. Een beetje luguber is de naam van deze cocktail dus wel, maar de heerlijke smaak van deze wodka Bloody Mary zal je dat snel doen vergeten. Dit bijzondere drankje is bovendien vrij eenvoudig te maken. Neem een glas met ijs, wodka en tomatensap en voeg hier tabasco, citroensap, Worchestershire saus, peper en een beetje zout aan toe. Roer het drankje met een roerstaafje of selderijstengel en zet passende garnering op de rand van het glas. Je zult liefhebbers zeker weten te bekoren met deze traditionele cocktail!

3. Lekker makkelijk: de screwdriver

Wil jij je gasten tijdens een feestje verwennen met een heerlijke cocktail, maar ben je absoluut geen held in de keuken? Geen probleem! Deze fruitige sinaasappel cocktail is werkelijk in een handomdraai gemaakt. Doe wat vodka in een glas en voeg er ijsblokjes en sinaasappelsap aan toe. Even goed roeren en klaar is kees! Voor een mooiere uitstraling plaatsje een sinaasappelschijf op de rand van het glas en voeg je een kleurrijk rietje toe. 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *