Zo bescherm je je huis optimaal tegen de zon; 3 tips

By  |  2 Comments

Het is een ongekend mooie zomer in Nederland. Heerlijke temperaturen en veel zon. Dat is natuurlijk enorm genieten, maar het zorgt ook voor een hoop hitte in huis. Vooral wanneer het tijd is om te gaan slapen kan dat erg vervelend zijn. Veel mensen slapen met het warmere weer dan ook een stuk minder goed. Dat is eigenlijk heel erg zonde, want het is goed mogelijk om je huis te beschermen tegen de zon. Er zijn verschillende vormen van zonwering die bij elk type huis wel een oplossing bieden tegen de warmte van de zon. Hieronder vind je handige tips!

1. Zonneschermen

Je wilt graag op een prettige manier wonen, ook als de zon volop schijnt. Zonneschermen zijn hiervoor een praktische en relatief goedkope oplossing. Je kunt bij zonneschermen kiezen voor een uitvalscherm of een zogeheten knikarmscherm. De goedkoopste optie is een uitvalscherm. Deze zijn gemakkelijk uit te rollen en relatief goedkoop in aanschaf dankzij de eenvoudige constructie. Het nadeel van een uitvalscherm is dat je er niet gemakkelijk onderdoor loopt. Bij een knikarmscherm kan dat wel, omdat de armen waarmee je dit scherm uitrolt vlak onder het doek zitten.

2. Markiezen

Het klimaat in Nederland is volgens veel mensen vooral goed voor veel regen. Maar het regent veel minder vaak dan mensen denken. Goede bescherming tegen de zon is daarom belangrijker dan veel mensen denken en vaak komen ze er pas achter als ze de warmte in huis als een last ervaren. Markiezen zijn net als zonneschermen zeer geschikt om de warmte van de zon buiten de deur te houden. Daarnaast zijn markiezen ook meteen de stijlvolste optie. Wat erg prettig is, is dat markiezen ook aan de zijkant dicht zijn. Dus hoe de zon ook staat, je woning is op elk moment van de dag beschermt tegen de zon.

3. Rolluiken en screens

Je kunt ook voor rolluiken kiezen; deze zijn zonwerend en verduisterend. Dankzij de isolerende werken kun je ook nog eens flink op je energierekening besparen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk in onderhoud, en als je zelf rolluik onderdelen koopt makkelijk te repareren. Het voordeel van screens is dat ze niet uitsteken vanuit je woning; ze bewegen verticaal en zitten tegen je raam aan. Daarbij kan niemand meer naar binnen kijken, maar je kunt nog wel naar buiten kijken. Wat uitstraling betreft zijn screens ook een goede optie, je kunt ze namelijk in allerlei kleuren krijgen. Vaak wordt er gekozen voor een chiquere kleur zoals mat grijs of antraciet.

Bedenk dat bovenstaande opties om de zon buiten de deur te houden niet allemaal even duur hoeven te zijn. Per optie zijn er altijd nog verschillende prijsklassen waaruit je kunt kiezen. Het is het geld zeker waard!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

2 Comments

  1. Maria ten Hoeve

    7 december 2020 at 09:38

    Bedankt voor het schrijven van dit artikel. Ik ben mij aan het oriënteren voor zonwering voor mijn huisje. Markiezen zijn wel erg prominent aanwezig, maar een simpel rolluik lijkt mij wel wat. Ik ga op zoek naar een kwalitatieve variant, want het zou jammer zijn als ze snel verkleuren door de zon.

  2. Vincent Rondwijk

    18 augustus 2022 at 16:03

    Rolluiken zijn mijn favoriet wanneer het aankomt op zonwering. Daarnaast dempen deze ook geluid wanneer je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont. Het heeft mijn kinderen geholpen om beter in slaap te vallen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *