4 tips om veilig de zomer door te komen

By  |  0 Comments

De zomer is begonnen. De tijd dat het ’s avonds om 11 uur pas donker wordt en je leven zich van binnen naar buiten verplaatst. Lekker eten in de tuin, zwemmen in het zwembad en fietsend naar je werk. Ook sporten wordt een stuk leuker wanneer het zonnetje schijnt. Toch liggen er ook enkele gevaren op de loer, wanneer je zoveel buiten bent. In dit artikel geven wij je meerdere tips om ervoor te zorgen dat je veilig de zomer doorkomt.

1. Smeren, smeren, smeren

In de zomer zul je waarschijnlijk veel buiten zijn in het zonnetje. Het is daarom belangrijk om jezelf, en kinderen, goed te beschermen tegen de zon. Zorg ervoor dat je standaard een flesje zonnebrand met minimaal factor 30 in je tas hebt zitten, want de zon kan erg verraderlijk zijn. Op lange termijn kan het enorme klachten geven als je vaak verbrandt. Het is lekker om je kinderen buiten te laten spelen en zorgeloos in het zonnetje te kunnen zijn door je kinderen, en jezelf, in te smeren met zonnebrand. Zelfs als je smeert kun je nog heel mooi bruin worden!

2. Draag veiligheidshesje wanneer je buiten sport

Het is vaak heerlijk om nog een rondje te rennen of fietsen als het ’s avonds buiten afgekoeld is. Vaak is het dan al schemerig of donker, waardoor je als sporter minder zichtbaar bent. Draag daarom, voor je eigen veiligheid en dat van anderen, een veiligheidshesje. Op deze manier ben je goed zichtbaar voor anderen in het verkeer. Goed voorbeeld doet volgen!

3. Zwemmen met kinderen? Doe zwembandjes om

Nog elk jaar verdrinken meerdere kleine kindjes in ondiepe badjes, terwijl de vader of moeder nét een paar seconden wegkeek. Verschrikkelijk natuurlijk! Hoe ondiep het water ook is, een klein kind kan er alsnog in verdrinken. Dit mogen we niet onderschatten. Door een kindje standaard zwembandjes om te doen, voorkom je dat het hoofdje onder water gaat. Blijf er verder continu bij als ouder of verzorger. Zeker wanneer een kindje nog niet in staat is om zelf te lopen, is het goed om bij speelmomenten in het water nog te helpen.

4. Draag een zonnebril

Wanneer je op de fiets of in de auto zit, kun je flink verblind raken door de zon. Ook al is het mogelijk maar een kort moment, het kan er net voor zorgen dat je een tegenligger niet aan ziet komen of te laat remt. Een zonnebril kan hierin uitkomst bieden. Dit is een makkelijke oplossing, want vrijwel iedereen heeft een zonnebril thuis liggen. Door een zonnebril te dragen, terwijl je deel uitmaakt van het verkeer, geef je jezelf meer zicht waardoor ongelukken minder snel voor hoeven te komen.

Heb jij nog tips? Laat het weten! Zo helpen we elkaar naar een veilige zomer.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *