Toe aan meer ruimte in huis? Dit zijn de mogelijkheden!

By  |  0 Comments


Wanneer je eenmaal gesetteld bent, kan het uiteraard voorkomen dat jij je huis graag ziet veranderen. Als je toe bent aan meer ruimte in je huis, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je kiezen om optisch meer ruimte in huis te creëren of de ruimte daadwerkelijk te vergroten door een verbouwing. Je leest meer over de mogelijkheden in het artikel!

Aanbouw

Een aanbouw is een populaire keuze om meer ruimte te creëren aan een huis. Bovendien zorgt een aanbouw ervoor dat je huis meer waard wordt; het is een kleine investering waar je veel voor terug krijgt! Vaak wordt een aanbouw geplaatst aan de keuken of woonkamer. Zo kun je mooi op de tuin uitkijken en is er eventueel ruimte voor een kookeiland. Wanneer je de keuze maakt voor een aanbouw aan de woonkamer, vergroot je direct je leefruimte. Tip: houd de aanbouw licht om het nog groter te laten ogen en vind een goed aannemersbedrijf die voor jou aan de slag kan.

Dakkapel

Met een dakkapel kun je eenvoudig meer ruimte creëren. Een dakkapel wordt vaak geplaatst op woningen met een schuin dak. Als je kiest voor een dakkapel met grote ramen, lijkt de ruimte zelfs extra groot. Een dakkapel kun je zo groot maken als je wilt, maar dit hangt uiteraard af van je budget.

Serre

Voor meer ruimte in huis kun je ook kiezen voor een serre. Een serre is een aanbouw van buiten naar binnen en zorgt voor extra ruimte tussen je huis en tuin. Een serre bestaat voornamelijk uit glas (bij een tuin op het zuiden is het zeer aan te raden om te zorgen voor een goede airconditioning). Een serre zorgt voor meer ruimte maar ook voor erg veel natuurlijk licht. In de mindere seizoenen kun je ook nog genieten van je uitzicht en ‘in je tuin’ zitten door middel van de serre.

Creatieve inrichting en lichte kleuren

Uiteraard kun je een huis ook op een bepaalde manier inrichten zodat het groter oogt. Dit kan door slim gebruik te maken van lichte kleuren en led sfeerverlichting. Hierbij kun je denken aan wit maar ook aan zachte pasteltinten. Ook door het gebruik van spiegels kun je optisch meer ruimte creëren. Je kunt zo namelijk door heel de kamer kijken; het maakt een kamer optisch dieper en ook het licht wordt gereflecteerd wat wederom zorgt voor een ‘grotere’ uitstraling.

Een creatieve inrichting kan ook bijdragen aan de optische ruimte van je huis. Denk eens aan een trapkast (letterlijk een kast en/of vakken onder elke traptrede). Maar ook open kasten of het creëren van open ruimtes kunnen voor een ruimere uitstraling zorgen. Hierbij kun je denken aan het weghalen van een deur naar de keuken of het gebruik van glazen kasten. Ook een bankstel op kleine, smalle pootjes kan al zorgen voor meer ruimte omdat je meer luchtigheid creëert en een stukje (extra) vloer ziet.

Voor verbouwingen aan je huis is het te allen tijde belangrijk om na te gaan of er een vergunning benodigd is. Afhankelijk van je budget kunnen er diverse aanpassingen aan je huis worden gedaan om de ruimte te vergroten. Zoek voor jezelf goed uit waar je het meeste baat bij hebt, wat voor meerwaarde het creëert en of het een betaalbare optie is.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *