Zo zorg jij ervoor dat je huis helemaal 2019-proof wordt!

By  |  0 Comments


Het is alweer 2019! Een frisse start van het nieuwe jaar is altijd een mooi moment om de inrichting van je huis of appartement onder de loep te nemen. Past jouw interieur nog wel bij jouw woonwensen? Wat zijn de nieuwste woontrends en welke zou jij in jouw woning willen toepassen? De woontrends voor het nieuwe jaar staan voor kwaliteit, contrast, puur en natuur. Dankzij deze tips, wordt jouw huis helemaal 2019-proof!

Milde kleuren en spiced honey

Volgens vele interieurdesigners is spiced honey dé kleur van 2019. Deze rijke, rustgevende goudgele tint, kan in bijna elk interieur worden toegepast. Maak bijvoorbeeld een prachtige, warme ruimte van je eetkamer door de muren in spiced honey tinten te verven. Ook is het een leuk idee om één woonkamermuur in deze tint te verven en de kleur ook te laten terugkomen in je accessoires, zoals kussens en kandelaars. De kleur van het jaar 2019 combineer je het beste met een mild kleurenpallet. Denk bijvoorbeeld aan (gebroken) wit, crème, roze of lichte paarstinten.

Laat je inspireren door de natuur

Ook in 2019 blijft de jungle trend helemaal hip. Haal de natuur in huis! Ons leven wordt steeds drukker en gehaaster en we hebben helaas steeds minder vaak de tijd om echt in de natuur te ontspannen. Zeker voor wie midden in een drukke stad woont, is deze trend daarom perfect. Kies voor aardetinten, zoals zandkleur, groen en zachtroze. Combineer deze tinten met een kleurrijk behang met bijvoorbeeld een jungle design. Gebruik daarnaast veel natuurlijke materialen in je interieur, zoals bamboe, riet of hennep. Dit natuurlijke geheel mag je overigens best opleuken met opvallende, (goudkleurige) accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gouden kaketoe of een kussen van veren? Maak je urban jungle vervolgens compleet met grote, tropische kamerplanten. Dat wordt heerlijk thuiskomen!

Puur en authentiek

In een tijd waarin het creëren van perfectie dankzij social media steeds belangrijker lijkt, hebben steeds meer mensen er juist behoefte aan terug te gaan naar de basis. 2019 is het daarom ook het jaar van de pure en authentieke woontrends. De basis voor deze interieurtrend is een strakke design gietvloer, in een rustige, neutrale kleur. Op de muren gaan vervolgens warme, zachte kleuren. Denk daarbij aan okergeel, beige, zachtroze of de eerdergenoemde kleur van 2019, spiced honey. De meubels mogen een landelijke of zelfs rauwe look hebben, waarbij contrast en variatie niet geschuwd hoeft te worden. Accessoires mogen best een beetje opvallen en bijvoorbeeld van brons of goud zijn. Kies dan echter wel voor een matte look, om de authentieke uitstraling te behouden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *