Meer ruimte in huis creëren: 3 ideeën

By  |  1 Comment

Stel: je hebt net een nieuwe woning en wanneer je deze gaat inrichten, kom je tot de conclusie dat je toch niet zo veel ruimte hebt als in eerste instantie gedacht. Óf je bent al enige tijd gesetteld in je huidige woning en je wil er graag iets aan veranderen; je wil meer ruimte. Voor beide situaties geldt dat je op verschillende manieren meer ruimte in je huis kunt creëren: door (aan) te bouwen of op een optische manier. In dit artikel beschrijven 3 van dit soort ideeën.

1. Laat een aanbouw of een serre plaatsen

Een van de eerste ideeën waarmee je meer ruimte in huis kunt creëren, is door het laten plaatsen van een aanbouw of een serre. Die laatste is een aanbouw van buiten naar binnen, die ervoor zorgt dat je extra ruimte tussen je huis en je tuin hebt. Voor een aanbouw of een serre zijn diverse mogelijkheden qua aanzicht en qua materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een aanbouw laten plaatsen aan de keuken of aan de woonkamer, waardoor je nu wél ruimte voor een kookeiland hebt of waardoor je nu wél zo mooi op de tuin kunt uitkijken. Met een aanbouw (aan de woonkamer), vergroot je direct je leefruimte. Daarnaast zorg je er met een aanbouw voor dat je woning meer waard wordt. Een aannemer kan je helpen bij het laten plaatsen van zo’n aanbouw.

2. Laat een dakkapel plaatsen

Waar een betrouwbare aannemer je nog meer bij kan helpen, is het laten plaatsen van een dakkapel. Eveneens een idee waarmee meer ruimte in huis gecreëerd kan worden. Een dakkapel wordt veelal geplaatst om een zolder – een woning met een schuin dak – mee om te toveren tot een ruimte waar geleefd kan worden. Ook voor een dakkapel zijn er verschillende mogelijkheden qua aanzicht en qua materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een houten variant of een kunststof variant en in verschillende kleuren en maten. Door een dakkapel te laten plaatsen met grote ramen, lijkt de ruimte nog groter. Datzelfde effect bereik je met licht(e kleuren).

3. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Ook op een andere manier dan door (aan) te bouwen, kun je meer ruimte in huis creëren. Door slim gebruik te maken van licht en lichte kleuren, kun je een ruimte in huis namelijk groter doen laten lijken. Je kunt hierbij denken aan lichte kleuren, zoals wit en zachte pasteltinten, maar ook aan LED sfeerverlichting. Dit in combinatie met het ophangen van spiegels is een idee waarmee op een optische manier meer ruimte in huis bewerkstelligd wordt, mede omdat het licht in de spiegels gereflecteerd wordt.

Door gebruik te maken van doorzichtige meubelen bereik je eveneens op een optische wijze meer ruimte in huis. Welke ideeën weet jij nog meer?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

1 Comment

  1. Marie

    15 april 2020 at 11:02

    Wij hebben een aantal jaar geleden ook een serre laten plaatsen. Ons huis was altijd erg donker en onze keuken wilde we ook graag vergroten. Via een vriend hebben we toen een aannemer gevonden die ons goed advies kon geven over de mogelijkheden. De serre heeft hij ook snel kunnen realiseren en het resultaat is prachtig geworden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *