Waar moet je aan denken bij het (her)inrichten van je huis? 6 tips

By  |  0 Comments

Heb je een huis gekocht of ben je simpelweg toe aan wat nieuws? Dan is het tijd om je huis te (her)inrichten – wat ons betreft het leukste wat er is! Maar hoe pak je dat aan en wat is de stijl waar jij je fijn bij voelt? Wij helpen je een eindje op weg met 6 tips!

1. Inspiratie zoeken

Inspiratie opdoen voor je nieuwe interieur kan op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk woonwinkels bezoeken en alle woonmagazines van vtwonen uitpluizen maar er is een nieuwe inspiratiebron ontstaan: influencers. Op Instagram zijn veel influencers actief wie jou van een dagelijkse overdosis inspiratie voorzien.

2. Moodboard maken

Ben je geïnspireerd geraakt en heb je in je hoofd hoe het eindresultaat in grote lijnen ingericht moet worden? Dan is het tijd om een moodboard te maken. Pinterest is hier een handig hulpmiddel voor!

3. Bepaal het kleurenpalet

Kleuren doen veel met de sfeer van een woning. Stel daarom een kleurenpalet samen met kleuren waar jij een goed gevoel bij hebt.

4. Begin bij de basis

De basis van je interieur kun je moeilijk aanpassen, zorg daarom dat deze goed is! Bepaal aan de hand van je budget de materialen. Ga je voor een laminaatvloer of een luxe betonnen gietvloer? Er bestaan namelijk verschillende soorten van een product in verschillende prijsklassen. Neem bijvoorbeeld raamdecoratie (een onderdeel van de basis): hier is onderscheid te maken in een  houten jaloezie die gemaakt is van echt hout en PVC jaloezieën die een kunststof houtlook hebben.

5. Meubilair

Staat je basis als een huis? Dan is eindelijk het meubilair aan de beurt. Tover je moodboards tevoorschijn en zoek je meubilair bij elkaar. Houd hierbij in gedachten: nieuw is niet altijd beter! Als je voor een vintage look gaat, is de kringloop je beste vriend. Voor een prikkie kun je hier echt toffe meubels vandaan halen.

6. Accessoires

Wat is een huis zonder accessoires? Wat ons betreft een no-go, wij genieten namelijk enorm van kussentjes, schilderijtjes en kaarsen. Accessoires maken je huis echt af en zijn nog eens goed te matchen ook!

Deel je het eindresultaat van je (her)inrichting met ons?! Heb je nog andere tips die wij hier niet gemeld hebben? Laat het hieronder weten in de reacties!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *