3 redenen om je woning te verbouwen

By  |  0 Comments


Zit jij thuis weleens op de bank met een onbestemd gevoel? Kriebelt het om iets te veranderen, maar weet je niet goed wat? Misschien is het tijd voor een verbouwing! Je kunt je huis een kleine opknapbeurt geven, maar soms werkt alleen de grove aanpak. Kijk eens om je heen waar je huis niet lekker voelt en zet je wensen eens op een rij. Wedden dat een verbouwing ook voor jouw woongenot veel kan doen?

1.      Je krijgt meer ruimte

Waarom zou je verhuizen naar een groter huis als je ook gewoon je bestaande woning kunt verbouwen? Een beetje meer ruimte vinden de meeste mensen wel fijn en het mooie is dat dat gewoon in je eigen huis gerealiseerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dakkapel op je woning. Dan heb je een flink stuk extra ruimte op de verdieping en het doet ook wonderen voor de lichtval in huis. Datzelfde geldt voor een aanbouw aan de kamer of keuken. Lekker veel ruimte, lekker licht. Je kunt het groots aanpakken en een aannemer van de grond af laten bouwen, maar tegenwoordig kun je ook een prefab aanbouw laten plaatsen. Wel zo makkelijk, het grote werk wordt in de werkplaats al gedaan en jij hebt met relatief weinig werkzaamheden om huis toch die aanbouw.

2.      Je maandlasten gaan omlaag

Wat dacht je van een verbouwing waarbij je gelijk wat doet aan het energielabel van je woning? Dat kan gemakkelijk door de muren extra te isoleren, alle ramen te voorzien van dubbelglas en de CV-ketel eens onder de loep te nemen. Waarom zou je duurzaam bouwen of verbouwen? Nou, omdat dat dus heel veel geld kan schelen. Jouw stookkosten gaan flink omlaag als je de verwarming niet zo vaak meer aan hoeft te zetten en een zuinige CV-ketel, een hybride warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen doet wonderen voor je energierekening. En stiekem is het toch ook gewoon heel fijn om wat goeds te doen voor het milieu?

3.      Het is een goede investering

Met het geld op de bank kun je uiteindelijk ook niets, waarom zou je het niet investeren in iets waar je elke dag wat aan hebt? Met een verbouwing in huis geniet je elke dag opnieuw. Denk eens aan de zee van licht en ruimte als je die aanbouw laat plaatsen. Of aan de heerlijke avonden in je leefkeuken als je daar nieuwe apparatuur en ruimte voor een grote tafel hebt? Dat wil je toch niet missen?

Ga voor die verbouwing van je woning, het heeft veel voordelen waar je elke dag plezier van hebt.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *