Licht jouw interieur op met led sfeerverlichting

By  |  0 Comments


De populariteit van led sfeerverlichting is de afgelopen jaren flink toegenomen. Led strips worden steeds populairder en kunnen in veel interieurs op praktische manieren worden verwerkt om een warme, gezellige sfeer te creëren. 

Duurzaam

De led techniek is populair vanwege de hoge duurzaamheid en efficiëntie. Waar een (halogeen) lamp vroeger al 50 watt aan stroom verbruikte, is dat door het toepassen van deze techniek sterk verminderd naar slechts enkele watts. Doordat deze lampen veel langer meegaan – variërend van 50.000 tot 100.000 branduren – en de lichtopbrengst nagenoeg hetzelfde is, kan je veel meer led sfeerverlichting toepassen in jouw woonruimtes. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de nodige strips zonder je zorgen te hoeven maken over oplopende stroomkosten. Ook is het een stuk veiliger voor diverse ondergronden doordat een led lamp weinig warmte produceert.

Plaatsing

Wanneer je kiest voor led sfeerverlichting heb je veel mogelijkheden met led strips. Doordat deze buigzaam zijn en op maat te knippen, wordt de precieze plaatsing erg makkelijk voor je gemaakt. Je kunt een strip op elk meubelstuk plaatsen, jij bepaalt zelf hoeveel licht je in jouw interieur wilt hebben. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is de stroomvoorziening. Zo kan je de strips voeden met de USB poort van de televisie of computer. Maar ook kan je gebruikmaken van adapters die je in een stopcontact plaatst. Je kunt al je led strips afzonderlijk plaatsen of je kiest voor een algemeen aansluitpunt waar je je lampen in één keer aanstuurt met dezelfde kleurinstellingen.

Kleurprofielen

Led sfeerverlichting heb je in vele soorten en maten. Je kunt kiezen voor de variant led strip warm wit, maar ook voor een led strip RGB. Het grote voordeel van de gekleurde varianten is dat je meer keuze hebt en je eigen lichtkleur kunt verwerken in het interieur. Een warmwitte variant kun je dimmen: wanneer je de lichtopbrengst verlaagt, zorgt dit voor een warmere sfeer. Daarbij kun je de led sfeerverlichting ook automatisch zachtjes laten oplichten of de kleuren in elkaar over laten lopen. Zo kan je een creatief led strip profiel maken naar jouw wens. Met een dimfunctie kan je de led sfeerverlichting op de gewenste lichtsterkte brengen. Vaak is dit mogelijk met een bijgeleverde controller waarop je diverse instellingen kunt aanpassen.

Smart domotica

Smart domotica of smart home kan een goede toevoeging zijn met led sfeerverlichting voor extra gemak in huis. Zo kan je vanuit je stoel al je verlichting bedienen met een afstandsbediening. Je kunt zelfs je verlichting laten activeren op basis van jouw afstand naar huis via apps. Zo hoef je nooit in het donker thuis te komen want jouw led sfeerverlichting is dan al op afstand of via een timer ingeschakeld.

Voor buiten

Niet alleen je huis mag versierd worden met led sfeerverlichting. Ga ook creatief buiten aan de slag. Naast de gewone strips kan je ook een variant kiezen met waterdichte eigenschappen. Dit kan je herkennen aan de IP68 certificering bij de producteigenschappen. Zo bescherm je jouw led sfeerverlichting tegen de weersomstandigheden. Je kunt de strip ook op plekken hangen waar het beschermd is, bijvoorbeeld onder een afdakje. Je kunt de strips ook op andere plekken ophangen/plakken. Denk hierbij aan de schuur in de tuin, je tuintafel of zelfs een veranda. Door de makkelijke verwerking zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarbij zijn de prijzen voor led sfeerverlichting zeer schappelijk.

Accessoires

Led sfeerverlichting kan je ook op andere manieren toepassen in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan goten waar je de strips in kunt plaatsen. Met een lichtdoorlatende bovenkant heb je een mooi oplichtend geheel dat je kunt ophangen. Ook kan je vaak verlengstukken halen wanneer een gedeelte net te kort is. Zo kan je strips makkelijk aan elkaar verbinden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *