Ga je op jezelf wonen? Deze dingen mogen niet ontbreken

By  |  1 Comment


Ga jij op jezelf wonen of verruil jij binnenkort je kleine studentenkamertje voor een ‘echt’ huis? Dan zul je waarschijnlijk wat extra meubels nodig hebben. Meestal gaat de stap naar een echt en ‘volwassen’ huis namelijk ook gepaard met een volwassen interieur. Dat betekent: shoppen! Maar welke dingen mogen niet ontbreken in je eerste huisje? In dit artikel geven wij een aantal tips.

Maak een checklist!

Bij verhuizen zul je waarschijnlijk gelijk aan een bed, bank, tafel en stoelen denken. Dit zijn namelijk de dingen die het meest voor de hand liggen. Maar als je gaat verhuizen kom je er al snel genoeg achter dat dit natuurlijk lang niet alles is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kapstok? Of een pedaalemmer? Of gordijnen? Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet, is het belangrijk om per kamer een lijstje te maken van dingen die in elk geval niet mogen ontbreken.

Checklist woonkamer

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een mooie, comfortabele bank. Ook een mooie eettafel is natuurlijk onmisbaar. Maak je woonkamer gezellig met accessoires zoals een mooi vloerkleed, een bijzettafeltje voor de zithoek, kleurige sierkussens en mooie planten.

Checklist keuken

Pannen, bestek, servies; dat zijn natuurlijk belangrijke keukenspullen die zeker niet mogen ontbreken. Maar ook dingen waar je minder snel aan denkt zoals een prullenbak, thee- en handdoeken en verschillende apparaten, zoals een koffiezetapparaat of blender, zijn erg belangrijk.

Checklist slaapkamer

Misschien wel prioriteit nummer 1: een goed bed. Investeren in het juiste, comfortabele bed is erg belangrijk. Net als een goed matras, een goed dekbed en lekkere kussens. Je brengt namelijk maar liefst één derde van je leven slapend, en dus in bed, door dus maak het jezelf zo aangenaam mogelijk. Daarnaast is de juiste kledingkast natuurlijk onmisbaar. Ga je voor een inloopkast? Of toch voor een kast op maat gemaakt of juist een standaard kast?

Checklist badkamer

De badkamer is meestal niet de grootste kamer van het huis, dus waarschijnlijk zul je met het inrichten er van snel klaar zijn. Toch is het wel fijn om de meest onmisbare dingen bij de hand te hebben zoals: een badmat, douchegordijn, een prullenbakje en handdoeken niet te vergeten.

Kortom, bij het verhuizen komt altijd meer kijken dan je denkt! Maar als je van te voren een lijst maakt, weet je bijna zeker dat je niets zult vergeten!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Vincent Rondwijk

    20 augustus 2021 at 17:15

    Een checklist voor elke ruimte in mijn huis zal ik ook gaan maken. Toen wij ons kantoor gingen verhuizen was ik verantwoordelijk voor de planning. Gelukkig zijn we al vroeg genoeg begonnen en verliep de verhuizing prima!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *