Een praktische checklist voor als je gaat verhuizen

By  |  0 Comments

Van het inpakken en sjouwen van de inboedel, tot het verhuisbericht en het regelen van je verzekeringen: bij een verhuizing komt heel wat kijken. Ga jij binnenkort verhuizen maar weet je niet goed waar je moet beginnen?  Met deze praktische checklist, leid je jouw verhuizing in goede banen!

Om te beginnen; twee maanden voor de verhuizing

Waar de één alles liever helemaal zelf doet, vindt de ander het prettig om professionele hulp in te schakelen tijdens een verhuizing. Dus ga jij binnenkort verhuizen? Besluit dan eerst of je zelf wilt verhuizen of dat je de verhuizing wilt uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Kies je voor deze laatste optie, zorg er dan voor dat je dit ruim van tevoren regelt. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Wat kun je in de maanden voor je verhuizing nog meer alvast regelen?

  • Bedenk wat je mee wilt nemen, wat weg mag en wat je wilt verkopen. Hier kun je nu al mee beginnen!
  • Plan vast wat vrije dagen van je werk en maak een lijstje van vrienden, familie en instanties die moeten weten dat je gaat verhuizen. Een goede voorbereiding is het halve werk!
  • Bedenk alvast welke lopende abonnementen je op je huidige adres stop wilt zetten en wat je wilt doen met de leveranciers van energie, internet, televisie et cetera. Je hebt nu nog voldoende tijd om te bedenken of je over wilt stappen of dat je contracten graag meeneemt naar je nieuwe woning.
  • Maak een planning. Wat moet je nog regelen, wanneer ga je dit doen en wie of wat heb je hiervoor nodig?

Een maand voor de verhuizing

Wat is het geworden? Heb je een verhuisbedrijf geregeld of helpen vrienden en familie je een handje? De verhuizing komt dichterbij. Dat betekent dat je de verhuisideeën nu concreet moet maken. Stel je zelf in deze maand de volgende vragen:

  • Staan je verhuisdozen klaar en heb je instanties geïnformeerd over je nieuwe adres?
  • Wordt je nieuwe huis aangesloten op gas, water en licht?
  • Heb je je verzekeraar op de hoogte gebracht van je nieuwe woning?
  • Moet je een parkeervergunning aanvragen op je nieuwe adres?
  • Ga je op zoek naar een nieuwe huisarts, tandarts, school, apotheek?
  • Vergeet je het verhuisbericht niet?

Heb je op al deze vragen een antwoord? Dan ben je een aardig eind op weg!

Tijdens de verhuizing

Misschien staan zowel je oude, als je toekomstige woning op een rustige locatie waar je alle tijd en ruimte hebt om te verhuizen. Toch is het verstandig om even te checken welke eventuele vergunningen je nodig hebt. Denk hierbij aan een vergunning voor een verhuislift en (mocht je er één nodig hebben) aan een vergunning voor het plaatsen van een container.  Verhuis jij naar een drukke stad zoals Den Haag? Zoek dan ook even uit of je een ontheffing dient aan te vragen. Die heb je bijvoorbeeld nodig, wanneer je binnen een autovrij gebied moet verhuizen. Een professioneel verhuisbedrijf Den Haag kan dit uiteraard voor je uit handen nemen.

Kortom, lees je goed in over wat wel en wat niet is toegestaan rondom jouw woning, zodat je onnodige boetes voorkomt. 

Verhuisd!

Is iedereen geïnformeerd en heb je alles voor elkaar? Dan is het nu tijd voor het allerleukste onderdeel van de verhuizing: de nieuwe woning inrichten. Tijd om aan het werk te gaan en je dromen waar te maken: eindelijk die inrichting waar je al zó lang over fantaseert.

Tip: koop niet alles tegelijk maar neem de tijd om je woning in te richten. Op papier of in je hoofd ziet het er vaak toch anders uit dan in de praktijk.

Heb je na de verhuizing niet meer veel te besteden? Bezoek dan eens wat kringloopwinkels of neem een kijkje op marktplaats. Wie weet scoor jij hier prachtige meubels en woonaccessoires, die de inrichting van je woning helemaal afmaken!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *