3 x tuininspiratie voor in de winter

By  |  0 Comments


De winter wordt als een sombere periode gezien voor je tuin. Alle blaadjes zijn eraf en de bloemen zijn uitgebloeid. Echter hoeft dit niet te betekenen dat je heel de winter niet meer in de tuin kunt zitten. Door je tuin met tuinaccessoires, bloemen en planten op te vrolijken, is het een ideale plek om heerlijk te relaxen van de rust en de natuur. Met de volgende 3 tuininspiraties zorg jij dat de tuin winterproof is!

1. Terrasverwarming

In de lente kopen veel mensen een nieuwe loungeset zodat ze gedurende de zomer heerlijk kunnen genieten van de zon. Ondanks het na de zomer frisser wordt, betekent dit niet dat je niet meer van je loungeset gebruik kunt maken. Een terrasverwarmer is dan dé oplossing. Vooral in de horeca zijn terrasverwarmers in de winter een onmisbaar item. De temperatuur blijft met een terrasverwarmer aangenaam en het is ook nog eens sfeervol waardoor je lekker lang buiten kunt zitten. Terrasverwarmers heb je in verschillende prijsklassen, formaten en soorten. Ben je op zoek naar een eenvoudige terrasverwarmer die gemakkelijk te verplaatsen is? Dan kun je het best een vuurkorf nemen. De vuurkorf kun je kopen in verschillende modellen, is eenvoudig te verplaatsen en geeft het meeste sfeer van alle terrasverwarmers. Naast dat de vuurkorf je warmte geeft, kun je er marshmallows op roosteren of een winter barbecue organiseren. Het enige nadeel is dat het voor veel afval in verband met de verbranding kan zorgen. Heb je liever een terrasverwarmer die bijvoorbeeld is ingebouwd in een salontafel of liever geen afval in de tuin, dan kun je kiezen voor twee opties: terrasverwarmer op gas of een elektrische terrasverwarmer. Bij een terrasverwarmer op gas kun je denken aan een buitenhaard op gas of een heater. Ze zorgen voor een heerlijke warme temperatuur maar ze zijn minder sfeervol dan een echte vuurkorf met vuur. Het minst sfeervol zijn de elektrische terrasverwarmers, die vooral goed werken als het weinig waait en het minst opvallen in de tuin. Hieronder zijn de drie opties nogmaals op een rijtje gezet.

  1. Vuurkorf

  2. Buitenhaard op gas en heater

  3. Elektrische terrasverwarmer

2. Winterharde planten en bloemen

Om te zorgen dat je tuin er toch kleurrijk uitziet, zijn er veel winterse bloemen en planten die bestand zijn tegen de koude temperaturen. Ter inspiratie staan hieronder vijf winterharde planten en bloemen.

  1. Winterheide
  2. Skimmia
  3. Kerstroos
  4. Siergrassen zoals Zegge
  5. Winterviooltjes

3. Hangende lampjes of kerstverlichting en de bomen

Aangezien dat alle blaadjes van de bomen zijn, ziet het er snel kaal uit. Met kerstverlichting zorg je ervoor dat deze bomen weer warmte en gezelligheid uitstralen. Is je tuin al snel een donkere hoek? Naast kerstverlichting zijn hanglampen die voor een sfeervol effect en warmte zorgen in je tuin.

Heeft dit artikel je geholpen? Laat het mij weten via een comment hieronder en deel het op social media.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *