De 4 leukste speeltoestellen voor buiten in de tuin

By  |  0 Comments


We hebben als kind allemaal buiten gespeeld. En hoe leuk was het als er ergens een speeltoestel beschikbaar was, vooral wanneer dit gewoon in de tuin was. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om een speeltoestel in de tuin te plaatsen en er is voor elk formaat tuin wel een geschikt speeltoestel te vinden. Daarom hebben we ter inspiratie de leukste speeltoestellen voor buiten in de tuin op een rijtje gezet!

1. Schommels

Wie heeft er niet op een schommel gezeten vroeger? Het is een van de simpelste speeltoestellen die bijna iedereen weet te waarderen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en juist daarom geschikt voor elke tuin. Daarnaast is het ook een van de speeltoestellen waarbij het meest is nagedacht over veiligheid. Tegenwoordig zijn er schommels die zeer veilig zijn gemaakt, bijvoorbeeld door speciale zitjes voor de allerkleinsten.

2. Trampolines

Je ziet ze in steeds meer tuinen verschijnen: trampolines. Het mooie van dit product zit hem in de eenvoud. Het vraagt om weinig aanpassingen aan je tuin, behalve een beetje beschikbare ruimte. Wel is het zo dat sommige mensen ervoor kiezen om de trampoline in te graven, zodat hij gelijkvloers wordt. Mochten gebruikers dan van de trampoline vallen, dan is dat niet van grote hoogte.

3. Duikelrekken

Dit speeltoestel zie je ook al erg veel terug op schoolpleinen. En dat is niet voor niets; het is een van de populairste speeltoestellen onder de jeugd. Bij het plaatsen van een duikelrek is het wel van belang dat er sprake is van een zachte ondergrond. Mocht een kind vallen, dan komt het zacht terecht. Heb je gras in je tuin, dan hoef je de ondergrond eigenlijk niet aan te passen. Maar mocht je alleen maar harde ondergrond in je tuin hebben, dan kan het verstandig zijn om zacht rubberen tegels onder het duikelrek te leggen.

4. Speelhuisjes

Als je écht wilt uitpakken kun je een volledig speelhuisje plaatsen. Dat vraagt wel om veel ruimte in je tuin en om een grotere investering. Maar het is wel heel erg mooi. Vaak heeft een huisje ook een glijbaan zodat je vanuit het huisje naar beneden kunt glijden. Ook deze huisjes heb je in allerlei soorten en maten, dus wellicht is het een optie!

Op wat voor manier je de kinderen buiten laat spelen; buitenspelen maakt kinderen sterker en socialer. Naast dat het gewoon heel erg leuk is!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *