Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Denk aan deze 3 zaken!

By  |  0 Comments

Spannend! Voor het eerst op jezelf wonen! Misschien ga je vanaf je ouderlijk huis naar een studentenhuis met meerdere mensen, misschien ga je samenwonen met je grote liefde of wellicht ga je in je eentje naar een gaaf appartement om voor het eerst op eigen benen te staan. Wat je volgende stap ook is, ga je voor het eerst op jezelf wonen dan komt er een hoop op je af. Denk in elk geval aan deze 3 zaken!

1. Verzekeringen

Misschien wel het allerbelangrijkste als je op jezelf gaat wonen, zijn de verzekeringen. Je moet een goede verzekering hebben voor als er brand uitbreekt, in geval van diefstal, maar ook wanneer je een geschil hebt met je huurder of overlast opgelost wilt hebben. Er zijn verschillende verzekeringen voor verschillende zaken. Zo is er de opstalverzekering, voor als je een koophuis hebt. De spullen in je huis verzeker je via een inboedelverzekering. Wil je hulp in geval van geschillen met de verhuurder of met buren, dan is een rechtsbijstandsverzekering aan te raden. Een goede verzekering vind je door een woonverzekering te vergelijken en te kijken naar de zaken die afgedekt worden. Laat je niet verleiden door een mooie prijs, vaak betekent een lage prijs dat je niet voor alle problemen aanspraak kunt maken op de verzekering.

2. Contracten

Als je eerste, eigen plekje een huurwoning is, moet je zorgen voor een deugdelijk huurcontract dat juridisch in orde is. Maar ook als je een huis koopt zijn er diverse contracten waar je goed naar moet kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de energierekening die elk jaar op je deurmat valt? En ook het contract met de bekabelaar voor internet, radio en televisie moet in orde zijn. Zorg bovendien dat je het contract met de Vereniging van Eigenaren goed bestudeert voor je een koopappartement betrekt. En natuurlijk zijn de aankoopcontracten van je eerste inboedel ook belangrijk om goed te regelen.

3. Geniet!

Wil je per ruimte een checklist met zaken waar je aan moet denken? Misschien overvalt het je allemaal een beetje wat er nu op je af komt. Maar ga je op jezelf wonen? Dan mogen deze dingen niet ontbreken. Vergeet niet om ook lekker te genieten van wat er allemaal gebeurt. Je zet een grote stap en dat kan best spannend zijn, maar het is bovenal superleuk en iets waar je je hele leven aan terug zult denken.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *