Tips voor een spetterende housewarming

By  |  0 Comments


Tijdens de voorbereiding en het verhuizen leek het net of er geen einde aan zou komen. Maar nu is de laatste doos uitgepakt. Tijd dus om je nieuwe huisje in te wijden met vrienden en familie! Met deze housewarming tips geef jij een feest waarbij het dak eraf gaat! Niet letterlijk, hoop ik. Kun je weer opnieuw beginnen…

1) No rush!

Een verhuizing is niet niks. Gun jezelf de tijd om even te acclimatiseren, bij te komen van de stress en je interieur – waar nodig – nog te veranderen. Houd daarnaast in je achterhoofd dat je huis echt niet perfect hoeft te zijn. Mensen zijn niet verbaasd als je nog een paar dichte dozen hebt staan. Sommige spullen heb je nou eenmaal niet meteen nodig. Hoort wel een beetje bij de sfeer van een housewarming, dat nog niet alles is uitgepakt. Je bent immers lang genoeg bezig geweest met je spullen inpakken. Own die dozen!

2) Gastenlijst maken…

Iedereen moet natuurlijk jouw nieuwe paleisje te zien krijgen. Je familie, vrienden. Aanhang, uiteraard. En ja, je collega’s en hun partner mogen er ook nog wel bij. Maar is het realistisch? Straks lijkt het net of je nieuwe huis wel erg klein is, met zijn alleen op een paar vierkante meter. Denk dus goed na over de kamers die je wilt openstellen voor het feest. Zo voorkom je dat straks je bed als bank moet worden gebruikt.

3) … en op tijd uitnodigen

Als jij de datum ver van tevoren communiceert, heb je zelf meer rust én kunnen mensen hun agenda blokken.

Vergeet de buren niet!

Geluidsoverlast is een hele slechte binnenkomer bij je buren. En je weet wat ze zeggen: “Beter een goeie buur, dan een verre vriend!”. Het is dus wel zo netjes om je buren te wijzen op je housewarming. Of beter nog: nodig ze uit!

4) Sfeer

Dan is het natuurlijk nog zaak om ervoor te zorgen dat al die gasten het ook leuk gaan hebben. Je wilt je nieuwe woongenot wel goed beginnen, toch?

Swingende playlist

Je huis hoeft geen discotheek te worden (again: buren!) maar een beetje muziek is wel leuk. Geen inspiratie om zelf een lange playlist aan te maken? Kies er eentje uit op Spotify of zet je laptop zo neer dat de gasten zelf aan de draaitafel kunnen plaatsnemen.

Simpele hapjes

Het is het beste om je housewarming ’s avonds te geven. Dan hoef je namelijk niet ingewikkeld te doen met hapjes. Zet wat chips, olijfjes, komkommer, dips en stokbrood neer en je bent klaar. Mensen komen voor je nieuwe huis, niet voor een nieuw restaurant!

De dranktafel

Bespaar jezelf het gedoe om zelf steeds drankjes voor iedereen te moeten inschenken. Ga voor ‘zelfbediening’ door je drankjes op een tafel uit te stallen waar iedereen zichzelf kan bedienen. Je kunt eventueel op dezelfde tafel ruimte vrij maken voor al die planten die je gaat krijgen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *