Make-up tips voor beginners

By  |  0 Comments

Gebruik jij bijna nooit make-up en lijkt het je maar lastig om te beginnen? Wij hebben een aantal handige make-up tips voor beginners op een rijtje gezet waarmee jij de perfecte look kunt verkrijgen. Door je make-up op een natuurlijke manier aan te brengen zorg je ervoor dat je natuurlijke schoonheid wordt geaccentueerd. Hierdoor zie je er stralend uit, zonder dat het too much wordt. Met de juiste make-up zie je er verfijnd uit en benadruk je jouw sterke kanten waardoor de make-up de schoonheid van je gezicht sprekender maakt.

Begin bij je huid

Een van de belangrijkste stappen is een goede huidverzorgingsroutine. Door je huid goed te reinigen en te hydrateren krijg of houd je een gezonde, zachte en effen huid. Hierdoor blijft je make-up mooier zitten en krijg je direct een frissere uitstraling. Het reinigen van je gezicht helpt de huid onder andere om olie-aanmaak te reguleren, waardoor je minder last krijgt van pukkeltjes, grove poriën en andere oneffenheden. Maak je gezicht ’s ochtends en ’s avonds schoon met wat water en zeep en dep de huid goed droog. Vervolgens breng je een vocht inbrengende lotion of crème aan. Nadat deze is ingetrokken kun je verder met het aanbrengen van je make-up. 

Foundation en concealer

Allereerst wil je een mooie egale huid. Gebruik foundation om de huid te egaliseren en om onvolkomenheden en oneffenheden weg te werken. Een goede foundation verzorgt daarnaast je huid en biedt vaak bescherming tegen de zon. Het kan even duren voordat je de juiste kleur hebt gevonden voor jouw huidskleur. Probeer om de natuurlijke huidskleur zo dicht mogelijk te benaderen voor een natuurlijk effect. Als je donkere kringen onder je ogen hebt of andere kleine imperfecties die je wilt verbergen gebruik je ook een concealer. Deze moet doorgaans wat lichter van kleur zijn dan de foundation. 

Poeder en rouge

Om ervoor te zorgen dat de basis van jouw make-up de hele dag mooi blijft zitten maak je de look af met compact of los poeder. Je kunt dit zowel met een sponsje als met een kwast doen. Het poeder voorkomt een glimmend gezicht en zorgt ervoor dat je de hele dag een frisse en verzorgde uitstraling houdt. Eventueel kun je wat extra kleur op de wangen aanbrengen met rouge. Wees voorzichtig en gebruik niet te veel, want dit oogt al snel ordinair.   

Oogmake-up

Met de juiste oogmake-up kun je jouw ogen echt laten spreken. Voor beginners valt het aan te raden om te werken met neutrale aardetinten. Breng gelijkmatig een laagje oogschaduw aan op je oogleden en een diepere bruine tint op de plek waar je ooglid eindigt. Dit zorgt voor een mooi diepte effect. Met mascara kun je jouw wimpers meer lengte, volume en krul geven. Vergeet ook niet om je wenkbrauwen mooi te shapen. Je wenkbrauwen vormen je gezicht en tegenwoordig wordt er veel gespeeld met de vorm van de wenkbrauwen. Je kunt deze met een wenkbrauwborsteltje in model brengen en eventueel inkleuren met een wenkbrauwpotlood. 

Kleur op je lippen

Als finishing touch breng je een beetje kleur aan op je lippen. Tegenwoordig is matte lipstick helemaal in maar je kunt als beginner natuurlijk ook kiezen voor wat gloss. Lichte tinten geven een natuurlijke en frisse uitstraling. Een goede lipstick geeft niet alleen een schitterende kleur maar heeft ook een beschermende en verzorgende werking. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *