Matte lipsticks van bekende merken; mijn top 5! 💄

By  |  0 Comments

Jullie mogen het best weten, maar ik vind make-up op doen zo’n rotklus! Vind jij dit ook of wil jij er het liefst een carrière in de uiterlijke verzoring? Er gaan bij mij minutenlang voorbij voordat ik een mooi lijntje hebt getekend en dan moet het bij het andere oog exact hetzelfde zitten. Dat lukt natuurlijk nooit. We kunnen wel stellen dat ik geen natuurtalent ben en dat ik geen make-up gave bezit. Het lijkt mij fantastisch om er binnen 10 minuutjes uit te zien als een fotomodel, maar helaas. Echter is het niet alleen negatief, want gelukkig ben ik wel heel goed in het aanbrengen van mijn favoriete make up. Mijn favoriete make-up is zonder twijfel de matte lipstick! Met een goede lipstick heb je nauwelijks andere make-up nodig en dat komt heel goed uit voor mij. In dit artikel vertel ik mijn top 5 matte lipsticks van bekende merken!

Matte lipstick 5: Kiko Milano – Matte lipstick 316

Deze lipstick van is erg fijn als je even snel je lippen bij wil werken en voor korte duur een leuk kleurtje op je lippen wil hebben. Hij smeert erg makkelijk en hij heeft een romige en matte finish. Deze lipstick hoort in mijn top 5 aangezien de prijs-kwaliteitverhouding prima is. Ga je een dagje weg met een Kiko Cosmetics lipstick op, dan kun je de lippenstift beter meenemen in je tas. Het is ook weer niet zo dat je ieder uur je lipstick moet bijwerken, maar je zal zien dat de andere lipsticks veel beter scoren op de langdurigheid van de lipstick. Je zal ongetwijfeld vaker smeren dan  één keer, maar door de lage prijs van deze lipstick is dat absoluut geen probleem.

Matte lipstick van Kiko

Matte lippenstift 4: Clinique – Pop Lip Shadow Cushion Matte Lip Powder Lipstick

Zoals de naam van deze matte lipstick al doet vermoeden, is dit een lip powder. Deze lippenstift is geen gladde lipstick die je op de lippen smeert. Deze Matte lip powder lipstick dep je als het ware op je lippen. Hij voelt ook niet aan als een “gewone” lipstick maar echt als een poeder. Het is in het begin best wel even wennen geweest, maar de kleur is heel mooi.

Dit was mijn eerste lipstick ooit en ik had nog geen kennisgemaakt met de smeerbare lipsticks. Nu ik wel veel ervaring heb met matte lippenstift kan ik zeggen dat deze lip powder een mooie kleur heeft, maar niet zo heel prettig voelt op de lippen. Echter behoort deze wel in mijn top 5 door de kleur en de levensduur. Wellicht dat jij deze lip powder wel als prettig ervaart.

Clinique lip Powder matte

Matte lipstick 3: Charlotte tilbury – bond girl

Na een hele lange zoektocht en ontdekkingstocht in de make-up wereld kocht ik twee jaar geleden mijn tweede matte lipstick. Deze matte lipstick was van Charlotte Tilbury Matte Revolution en ik was direct verliefd. Ken je het gevoel dat je eindelijk hebt gevonden waar je naar op zoek was? Dan gevoel  ervaarde ik op dat moment. Ik rekende hem af en liet hem als cadeautje verpakken. Het was tenslotte een cadeautje, alleen voor mezelf. Dit heb jij toch ook wel eens gedaan? Wees eerlijk.

De hele rit van Amsterdam naar huis bleef de lipstick mooi zitten en ik had nauwelijks door dat ik hem op had. Deze matte lipstick is absoluut heel fijn als je de natuurlijke lipkleur wil benadrukken. Het is een zachte rosé kleur die je lippen net iets meer laten opvallen op een natuurlijke manier. Deze lipkleur straalt gezondheid uit juist doordat het de natuurlijke lipkleur benadrukt.

Charlotte Tilbury Matte Revolution

Matte lipstick 2: Estee Lauder – Pure love – Rose Xcess

Ongeveer één jaar later kocht ik mijn tweede matte lippenstift en dit keer van Estee Lauder. Wederom liet ik deze lippenstift inpakken als cadeau voor mezelf. Het is tenslotte een dure aankoop en je mag jezelf best wel eens een cadeautje geven.

 Deze lippenstift is een stuk donkerder en geeft je een totaal andere uitstraling dan de lipstick van Charlotte Tilbury. Wanneer ik mij mooi/lief wil voelen draag ik de Charlotte Tilbury, maar wanneer ik mij stoerder/sexyer wil voelen, draag ik de Pure love Rose Excess van Estee Lauder.
Deze lipstick voelt erg fijn aan op mijn gezicht en blijft erg lang zitten. Zelfs een paar uur later en na de lunch en wat tussendoortjes zien mijn lippen er nog vol en mooi uit. Met deze lippenstift heb ik absoluut geen andere make-up nodig aangezien de aandacht naar mijn lippen getrokken wordt.

Estee Lauder matte lipstick

De winnaar: matte lipstick van Chanel Velvet Extrême!

Een ongeslagen winnaar, met stip op nummer één, mijn favoriet: de matte lipstick Rouge Allure Velvet Extrême Lipstick 114/116 van Chanel. Het is een hele mond vol, maar deze lipstick legt dan ook zeker de aandacht op de lippen. Met zijn felle rood roze kleur voel ik mij zelfverzekerd en krachtig. Deze lipstick blijft met gemak een hele werkdag lang netjes op zijn plek zitten zonder al zijn kleur te verliezen. Ik geef toe dat het kopen van een Chanel lipstick met een bedrag van een kleine €40,00 een hele aankoop is. Echter is de matte lippenstift de prijs helemaal waard! De lipstick gaat zowel op de lippen als zowel in zijn gehele gebruik een lange tijd mee.

Chanel lipstick matte

Matte lipstick; mijn stukje geluk op aarde

Sinds enkele jaren kan ik echt niet meer zonder matte lipsticks. Het is niet dat ik iedere dag lippenstift draag en er continu voor zorg dat mijn lippen iedere seconde gekleurd zijn. Ik heb zelfs geen lippenstift in mijn tas. Oké dat doe ik misschien wel expres, maar dan toch zou ik niet steeds mijn lippenstift bijwerken. Echter is de matte lipstick echt wel mijn stukje geluk op aarde. Ik word er blij van, ik word er gelukkig van en ik voel mij er goed bij.

Een kleine tip van een lipstick junkie: breng het aan met een klein kwastje en niet direct met de lipstick zelf.

Veel liefs en een 💋 ,

Naantje

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *