Hoe zorg je voor een stralende huid? 4 tips voor je gezicht. Deel 1

By  |  0 Comments

In de afgelopen maanden heeft je gezicht veel te verduren gehad met alle kou, regen en vorst. Je gezicht voelt droog aan en kan wel wat extra aandacht gebruiken. Wij geven je wat tips die kunnen helpen om jouw weer helemaal een stralend huid te krijgen voor de zomer.  De aankomende weken zullen we tips en tricks geven hoe je huid & haar summerproof kan krijgen. 

Stralende huid s’ochtends en s’avonds


Je zult vast wel gehoord hebben dat het cruciaal is om je gezicht elke avond te reinigen. Dit om je gezicht gedurende de dag besmet wordt met allemaal stoffen van buitenaf en natuurlijk niet te vergeten je make up. Maar wist je dat je niet alleen je huid moet reinigen in de avond maar ook in de ochtend? Logisch dat je dacht dat het niet nodig was, aangezien je ‘s avonds al je gezicht heb gereinigd. Maar tijdens je slaap scheidt je huid juist de afvalstoffen van die dag en deze stoffen zitten de volgende ochtend nog op je gezicht. Daarnaast kan je huid vies worden van je kussen of beddengoed dat  ook in aanraking komt met al die afvalstoffen van je huid. Daarom is het belangrijk dat je in de ochtend je gezicht reinigt zodat je met een schone huid de dag begint! 

Huid verbeteren van binnenuit 

Naast het goed reinigen van je gezicht, is het ook belangrijk dat je voldoende drinkt op een dag. Veel water drinken zorgt namelijk voor een betere vochttoevoer en houdt je huid schoon. Zorg er daarom voor dat je op een dag minstens 1 tot 2 liter water drinkt, zodat je huid vocht binnen krijgt en mooi en soepel blijft. Het is niet alleen goed voor een stralende huid maar ook voor betere gezondheid! 

Scrubben van je gezicht

Ook is het belangrijk om een aantal keer per week je gezicht te scrubben. Dit om de dode huidschilfers van je huid te verwijderen. Je huid zorgt dan zelf weer voor een nieuwe glanzende huidlaag. Iedere huid is natuurlijk anders en daarom moet je zelf aankijken hoe je huid op het scrubben reageert. Heb je een gevoelige huid? Dan kan je het beste maar 1x per week scrubben zodat je huid ook wat rust krijgt. En zorg er in het algemeen voor dat je je huid niet te lang, te hard en te grof scrubt. 

Goede nachtrust voor een betere huid 

Naast al deze tips die je kan toepassen, zijn er ook nog een aantal dingen waar je helemaal niks voor hoeft te doen om een betere huid te krijgen. Zo is je nachtrust namelijk ook heel belangrijk voor je huid. Zorg er dus voor dat je minimaal 8 uur slaapt en je zult na een aantal weken al verschil merken. 

Benieuwd hoe je je haar het beste kan verzorgen in deze periode? Wij geven je volgende week daar tips voor. Tot volgende week! 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *