Hoe zorg je voor stralend haar? 5 tips voor een goede haarverzorging . Deel 2

By  |  0 Comments

Je haar heeft de afgelopen maanden veel te verduren gehad door alle kou, regen en vorst. Je haar wordt statischer en droger, om die reden verdient je haar wel wat extra aandacht. Om je daarbij te helpen geven wij je een aantal tips die je helpen om weer stralend haar te krijgen zodat jij helemaal klaar bent voor de zomer. 

Hoe vaak moet je je haar wassen voor stralend haar

Was jij je haar iedere dag of om de dag? Dan kan je in de toekomst beter proberen te minder. Het klinkt misschien gek en vies, maar het is beter voor je haar om het zo min mogelijk te wassen. Door minder te wassen kunnen namelijk natuurlijke oliën je schedel voeden zodat er minder snel talg aangemaakt wordt, hierdoor word je haar minder snel vet. Je zult zelf merken dat na een aantal maanden, je haar minder snel vet wordt. Dus als je nu begint, zal je haar tegen de zomer al veel minder vet zijn. Het resultaat, schoon haar waar je weinig voor hoeft te doen. 

De perfecte temperatuur om je haar te wassen

Als je het niet zo ziet zitten om minder vaak je haar te wassen, hebben we ook nog een andere tip die je haar verzorgd kan krijgen. Namelijk je haar wassen met koud water. Wees maar niet bang, je hoeft niet de hele tijd onder een koude douche te staan. Alleen wanneer je haar gaat wassen kan je het beter uitspoelen met koud water, dit omdat dit ervoor zorgt dat je haarzakje kan sluiten en hierdoor de essentiële oliën langer op je hoofdhuid blijven. 

Je haar verbeteren van binnenuit 

Naast het verzorgen van je haar van buitenaf, is het ook belangrijk dat je voor je haar zorgt van binnenuit. Dit kan je doen door te letten op de voeding en te zorgen dat voldoende mineralen binnenkrijgt. Zo is het bijvoorbeeld goed om noten, zalm, eieren en wortels te eten omdat dit goed is voor je haargroei. Zo zal je haar niet alleen meer gaan groeien, maar zal het je ook veel glanzender haar krijgen. 

Föhnen van je haar 

Zodra je je haar hebt gewassen, wil je dat het snel droog is en pak je de föhn. Alleen kan je beter je haar natuurlijk op laten drogen. De warmte van het föhnen is niet goed voor je haar en zorgt voor beschadigingen. Heb je s’ ochtends geen tijd meer om je haar te laten drogen, dan kan je het beste je haar de avond ervoor wassen zodat je haar de hele nacht heeft om te natuurlijk te drogen. Hierdoor voorkom je beschadigd haar en ben je de volgende ochtend snel klaar.

Haar borstelen 

Uit onderzoek is gebleken dat de kans op beschadiging van je haar groter is als je het nat kamt, dit omdat je haar elastischer is en hierdoor makkelijker eruit getrokken kan worden door je kam. Je kunt je haar dus beter pas kammen als het wat droger is, maar zeker niet gelijk als je uit de douche komt. Laat het gedurende nacht drogen en kam het de volgende ochtend. 

Ben je benieuwd hoe je je benen het beste kan verzorgen in de aankomende periodes? Wij geven volgende week daar tips voor. Tot volgende week! 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *