Woontrend staal en hout combinatie; 4 inspirerende voorbeelden

By  |  0 Comments

Sinds een paar jaar zijn we bekend met de woontrend waarbij staal en hout worden gecombineerd. Deze combinatie zie je vaak terug binnen de industriële woontrend, een razend populaire trend die sinds een aantal jaar niet weg te denken is. In dit artikel vertellen wij je meer over staal en hout combinaties om je te inspireren en je op ideeën te brengen!

1. Deuren

Een prachtig voorbeeld is natuurlijk een prachtige houten schuifdeur in combinatie met staal. Zo heb je direct een mooie binnenkomst en vormt de ingang de eye catcher van het huis. Deze deur kan als buitendeur worden geplaatst maar ook in huis misstaat een deur van staal in combinatie met hout en/of glaswerk niet. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige glazen deur met stalen frame en een visgraat vloer. Deze combinatie is om van te dromen! Daarnaast laat het gebruik van glas een ruimte ook groter ogen. 

2. Trap

Een stalen trap kan eveneens een prachtige eye catcher vormen, waar veel staal in verwerkt kan worden voor een volledig industriële look. Hierbij kunnen de traptreden bijvoorbeeld van prachtig donker hout worden gemaakt. Vooral bij een trap die zichtbaar is vanuit de woonkamer, is dit een mooie toevoeging aan de woontrend. Probeer je in te beelden hoe dit in jouw huis zal staan en of dit de woonstijl is die bij jouw karakter past!

3. Muur

Ook aan de muur kunnen hout een staal op diverse manieren terugkomen. Dit kan bijvoorbeeld door fotolijsten van diverse materialen op te hangen. Maar denk ook aan leuke decoratie planken die van hout en staal zijn gemaakt, of waarop je hout en staal als decoratiestukken zet. Voor een industriële look mag je de muur zo kaal mogelijk laten en kiezen voor een bakstenen muur, of een muur met bakstenen behang bijvoorbeeld.

4. Tafels

Deze prachtige woontrend kun je ook terug laten komen in de eettafel of salontafel bijvoorbeeld. Zo kun je voor oogverblindend mooie stalen poten kiezen, met daarop een prachtig houten blad. Voor een eettafel is het extra handig hier een goede laag op te hebben tegen vlekken en dergelijke, maar omarm ook de functie van placemats! Een salontafel met staal en hout brengt veel sfeer met zich mee en zie je tegenwoordig ook in meervoud terugkomen. Dat betekent dat er niet altijd meer een enkele salontafel wordt gebruikt, maar dat je er soms wel twee of drie ziet! Wel zo leuk als je kiest voor verschillende formaten en eventueel van klein naar groot gaat voor een speels effect.

Naast een modern interieur met staal en hout kun je ook kiezen voor een vintage industrieel interieur, waarbij staal ook een veelvoorkomend materiaal zal zijn. Kies een stijl die bij je past en afhankelijk van je budget en beschikbare ruimte kun je aankopen gaan doen!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *