Woning inrichten: welke woonstijl past bij jouw persoonlijkheid?

By  |  0 Comments

Mag jij binnenkort jouw woning opnieuw of voor de eerste keer inrichten? Dan komt er veel op je af. Welke muurverf wil je kopen? Wat moet jouw woning uitstralen? Waar ga je de meubels kopen? Maar vooral: is jouw woning een geheel of in ieder geval past alles in één ruimte? Dit alles heeft te maken met jouw smaak. Heb jij al jaren een woonstijl in je gedachten? Hartstikke goed. Heb jij nog geen enkel idee waar je moet beginnen, dan help ik je graag! In dit artikel ga ik namelijk een aantal woonstijlen toelichten. Maar eerst is het tijd voor een tip!

Tip: maak een moodboard aan op Pinterest. Zo heb jij een goed overzicht van wat jij leuk vindt.

Kies voor een Scandinavisch design!

Je herkent een Scandinavisch interieur aan de rust, de subtiele zachte kleuren, de kleine details en aan het vele hout in de ruimte. De kleur die de voorhand heeft in een Scandinavisch interieur is wit. Door deze kleur prominent terug te laten komen, krijgt je interieur een strak en licht uiterlijk en zo vallen de felle kleuren veel sneller op, waardoor je er minder nodig hebt. Een Scandinavisch design staat ook wel gelijk aan eenvoud. De volgende afbeelding geeft een goed beeld van deze woonstijl.

Een Scandinavisch interieur met veel wit, aardkleuren en minimale aankleding.

Stoer en gezellig: een industrieel interieur

Wat echt kenmerkend is voor industrieel wonen is het vele metaal gecombineerd met hout en beton. Dit creëert een echte stoere en robuuste look. Deze woonstijl straalt veel meer warmte uit dan een Scandinavisch interieur. Wat ik fijn vind aan deze woonstijl is dat je het ondanks de robuuste look ontzettend gezellig en warm kunt maken door middel van de juiste aankleding. Juist bij deze woonstijl is het makkelijk om te zorgen voor decoratie, omdat vrijwel alles samen gaat met hout en ijzer. Voor de stelletjes onder ons, dit is ook een leuke woonstijl voor de mannen in huis.  😉

Industrieel wonen met een stoere en mannelijke inrichting. Donkere kleuren en een betonnen muur.

Ga voor de Bohemian Style

Denk jij bij het woord Bohemian direct aan Ibiza printjes, hippie stijl, kleur en natuurlijke materialen? Dan zit je helemaal goed, want dat is precies wat deze woonstijl kenmerkt. Sommigen van jullie zullen dit misschien omschrijven als chaotisch en bij elkaar geraapt, maar toch kan deze woonstijl mooi zijn voor het oog. Dit is een woonstijl waarmee jij jouw persoonlijkheid goed kunt uiten. Je kunt je hier echt uitleven met kleuren en printjes en waant je 365 dagen per jaar in vakantiesferen. Zie jij jezelf al in de Bohemian style wonen? Met het volgende schilderij zou jij jouw “Bohemian’’ woning helemaal afmaken.

Een kleurrijk schilderij van een Mandala. Echt hippiestijl.

Houd het subtiel met een landelijk interieur

Centraal in dit interieur staat het grove hout in combinatie met veel mandjes, spiegels, kleedjes en de functionaliteit gecombineerd met elegantie. Mij doet deze woonstijl altijd denken aan een boerderij in Frankrijk met een grasveld en uitgebreid ontbijt. Ultieme rust. Kies je voor deze woonstijl dan heb je zachte kleuren in huis en veel hout, een combinatie die dus echt klassieke elegantie uitstraalt.

Vind jij het landelijk interieur en het Scandinavische design op elkaar lijken? Dat klopt. Het verschil is dat het Scandinavische design je huis strakker maakt, terwijl het landelijk interieur juist wat ouderwetser mag overkomen. Een landelijke keuken ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Een grote witte landelijke keuken met veel lichtinval

Het fijne aan dit interieur is dat het gemakkelijk te personaliseren valt met verschillende decoraties. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een romantische landelijke woonstijl, maar ook voor een robuuste landelijke woonstijl. Je maakt een landelijke woonstijl romantisch door deze aan te kleden met bijvoorbeeld een vintage vloerkleed of met een vintage dressoir. Een robuust landelijk interieur creëer je dan weer door nog meer hout toe te voegen en strakke lijnen in huis aan te brengen. Maar maak het niet te strak, want dan neigt het meer naar een Scandinavisch design.

Welke woonstijl kies jij?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen en een aantal woonstijlen duidelijker heb gemaakt. Voel je vrij om meerdere woonstijlen samen te voegen tot een écht persoonlijke woonstijl. Het maakt daarbij echt niet uit als je kiest voor een Bohemian style met een industriële invloed. Zolang jij je maar thuis voelt. Vier jouw nieuwe interieur met een spetterende housewarming, altijd leuk!

Ben je er na dit artikel nog niet helemaal uit? Stel je vraag in de reacties, via de mail of op de Facebook of Instagrampagina!

Veel liefs,

Naantje.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *