Toe aan een nieuwe inrichting in je huis? 3 inspirerende voorbeelden

By  |  1 Comment

De inrichting van je huis is een onderwerp waar je eindeloos mee bezig kunt blijven. Heb je net een nieuwe bank gekocht, blijkt je vloer er niet leuk meer bij te matchen. Heb je nieuwe eetkamerstoelen gekocht, is het eigenlijk ook wel tijd voor een nieuwe tafel. En als je dan toch bezig bent, kan een likje verf op de muur ook geen kwaad. Ben je nou toe aan een compleet nieuwe inrichting in je huis? Doe dan hier wat inspiratie op met deze 3 voorbeelden.

1. Het landelijke huis

Een landelijke inrichting is voor veel mensen de ultieme droom. Met een mooi, groot fornuis in de ruime leefkeuken met zwart wit geblokte tegels. In de woonkamer een romantische houten vloer en openslaande tuindeuren. Een landelijke inrichting realiseer je door veel lichte kleuren te gebruiken, de houten vloer te laten schuren en veel natuurlijke materialen te gebruiken. Dus geen plastic stoelen, formica tafels en hoogglanzende kasten, maar een robuuste, houten tafel met leren stoelen een stoere bank.

2. Het moderne interieur

Samenwonen betekent vaak een nieuwe inrichting, maar hoe zorg je nou dat jij en je partner allebei blij zijn? Dat kan lastig zijn. Kijk eens naar jullie woonstijlen en ontdek bij het woning inrichten: welke woonstijl past bij jouw persoonlijkheid? Misschien blijkt dat jullie allebei houden van een moderne, strakke inrichting. Dat komt goed uit! Zorg voor strakke lijnen en hou het rustig qua accessoires. Natuurlijk is een leuk plantje of een grappig beeldje helemaal prima, maar ga jezelf niet te buiten aan prullaria voor op de kasten en in de vensterbanken. Bij een modern interieur horen koele kleuren als wit, zwart en grijs. De vloer kun je laten gieten om het strakke nog iets verder door te trekken. En schrik niet terug voor glanzende materialen en strakke vormen.

3. Het allegaartje

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuwe inrichting, maar juist het bij elkaar scharrelen van allerlei woonitems op verschillende plekken, kan een heel leuke inrichting opleveren. Investeer in die ene designstoel die je al zolang wilt hebben en combineer hem met een tafeltje van de kringloop. Hang oude foto’s van jezelf op in romantische fotolijsten en combineer dat met een modern, abstract schilderij op de muur er tegenover. Kies voor een strakke bank en zet daar een barok tv-kastje bij. Zulke tegenstellingen bij elkaar maken het geheel juist spannend en lekker om in te leven.

Wat je ook voor stijl kiest, zorg dat de inrichting van je huis bij jou past. Volg geen trends die niet goed voelen, maar kies items die je écht mooi vindt. Je zult zien dat je huis dan echt een thuis wordt.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

1 Comment

  1. Marie de Jonge

    1 april 2022 at 15:36

    Ik merk dat veel mensen in mijn omgeving kiezen voor een modern interieur. Gietvloeren of cementvloeren zijn erg in trek omdat ze stevig zijn en gemakkelijk in het onderhoud. Ook past het materiaal goed bij verschillende kleuren en stijlen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *