9 ideeën voor een extra bijzondere trouwceremonie

By  |  0 Comments


De trouwceremonie is één van de mooiste momenten uit je leven. Vanaf het moment dat je de datum gepland hebt, kun je ernaar uitkijken! Hoe gaat jouw dag eruit zien? Waar gaan jullie trouwen? Een aantal ideeën om de voltrekking van jullie huwelijk extra speciaal te maken.

1. Huwelijksthema

Een leuk idee om je trouwerij extra tof te maken, is door een thema te kiezen dat helemaal bij jullie past. Denk aan reizen, een ‘koninklijk huwelijk’, een ‘festival wedding’ of iets anders dat jullie samen verbindt. Je kunt hier zowel in de voorbereidingen als op de dag zelf elementen van terug laten komen.

Trouwuitnodiging in reisthema

Besluit je jullie thema ‘reizen’ te maken? Dan kun je de uitnodigingen een wereldkaartdesign meegeven. Helemaal tof is het als je de genodigden een ‘stukje van de wereld’ geeft dat ook weer bij hen past. Bron: Bespoke-bride

2. Muzikale toevoegingen

Heb je muzikale vrienden of familieleden? Vraag aan hen of zij iets willen bijdragen aan jullie ceremonie door bijvoorbeeld een klein stukje te zingen of een liedje te spelen, met als onderwerp ‘liefde’. Mochten jullie nou met een thema werken, dan is het natuurlijk extra leuk om de liedjes bij dat thema aan te laten sluiten.

3. Gedichten en verhalen

Een leuke toevoeging aan de ceremonie kunnen gedichten en verhalen zijn. Denk aan verhalen over vroeger en gedichten die symbool staan voor jullie huwelijk. Kijk in je kennissenkring of er een goede verteller tussen zit en laat hem of haar een verhaaltje doen.

4. Bijzonder aandenken

Een bijzonder aandenken aan je bruiloft? Je kunt van te voren pennen laten graveren met de trouwdatum en jullie namen om een heel mooi aandenken te hebben aan jullie dag.

Gegraveerde pen bij huwelijksceremonie

Bron: Etsy

5. Geen traditionele bruidstaart

Je kunt voor een eigentijds ontwerp gaan van jullie trouwtaart. Waar vroeger eigenlijk alle taarten hetzelfde waren, kun je nu helemaal los gaan. Hebben jullie elkaar ontmoet in de McDonalds? Wat dacht je van een taart of cupcakes in de vorm van een hamburger?

Hamburger cupcakes

Bron: Pinterest

6. Betrek de kinderen erbij

Heb je lieve nichtjes en neefjes? Ze zullen het heel leuk vinden als ze ook een onderdeel mogen zijn van jullie dag. Laat ze een liedje, gedichtje instuderen of bloemetjes rondstrooien. Ook is het goed om na te denken over de invulling van hun dag. Misschien is het leuk om een speciale tafel voor de kinderen in te richten, waar ze lekker kunnen spelen en knutselen?

Speel- en knutseltafel voor de kinderen

Bron: Buzzfeed

7. Polaroids

Natuurlijk hooit bij een mooie trouwceremonie ook een professionele fotograaf. Maar het is ook heel leuk om naast deze foto’s ook alleen maar ‘fun’ kiekjes te hebben in de vorm van polaroids. Je kunt deze toestellen vaak huren of iemand extra inhuren die de foto’s maakt. Idee: maak op je trouwfeest meteen een soort wall of fame waar de gemaakte foto’s ophangen kunnen worden!

8. Trouwfotobooth

Een tof idee voor een leuk aandenken aan jullie trouwceremonie is om een fotohokje te maken voor alle bezoekers. In dit fotohokje leg je allerlei leuke attributen (snorren, pruiken en brillen bijvoorbeeld) zodat je gasten gekker dan gek op de foto kunnen. Mocht de fotobooth niet helemaal op je ceremonie passen, dan is dit ook een leuke voor jullie trouwfeest.

Trouwfotobooth

Bron: Buzzfeed

9. Trouwvideo

Tegenwoordig kan iedereen filmen en monteren. Het is een leuk idee als je een filmploegje van te voren samenstelt. Samen kunnen ze zorgen voor leuke filmpjes en het montagewerk! Wie wil er nou niet een romantische movie van z’n eigen bruiloft?

10. Geniet!

In al het geregel en de voorbereidingen moet je natuurlijk niet vergeten om te genieten. Waarschijnlijk wordt het al vaak genoeg tegen je gezegd, maar we benadrukken het toch maar eens: vergeet tussen al het regelwerk niet stil te staan bij deze bijzondere gelegenheid en er volop van te genieten.

Nog niet uitgelezen? Dan hebben we ook nog tips voor de organisatie van je vrijgezellenfeest en ideeën voor de outfits van je bruiloftgasten.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 6 Average: 3]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *