De 5 mooiste trouwkastelen in Nederland

By  |  0 Comments


Trouwen is één van de mooiste dagen in je leven. Samen met de mensen die je lief hebt, wil je hier een fantastische dag van maken. Het vinden van de perfecte trouwlocatie is vaak één van de moeilijkste taken. Je kunt trouwen in het gemeentehuis, op Ibiza maar ook in een trouwkasteel. Wist je dat er in Nederland een groot aanbod is aan trouwkastelen? Laat jouw droombruiloft uit komen in één van de mooie trouwkastelen in Nederland. Wij zetten de 5 mooiste trouwkastelen voor je op rijtje. In deze sprookjesachtige kastelen kun je een prachtige ceremonie houden.

1. Kasteel De Hoogenweerth

Kasteel Hoogenweerth kun je vinden in Maastricht. Het is een kasteel met een modern design aan rivier de Maas. In dit rustige, knusse en romantische kasteel kunnen maximaal 357 gasten. Kasteel De Hoogenweerth heeft een grote tuin waar eventueel mooie tenten opgezet kunnen worden en biedt mogelijkheden voor gasten om te overnachten. Eén minpuntje is de ligging van het kasteel. Wanneer je gasten verwacht die uit heel Nederland komen, ligt Maastricht niet echt centraal.

2. Kasteel Woerden

Dit is een prachtig kasteel gelegen in Woerden in Utrecht. Je hele trouwdag wordt hier tot in de puntjes verzorgd. Ze willen je hier namelijk graag helpen om er een onvergetelijke dag van te maken. Hapjes en mooie versiering, het zal je aan niets ontbreken. Het kasteel kan maximaal 850 gasten ontvangen. Een voordeel van dit kasteel is dat het centraal gelegen is en dus voor iedereen makkelijk bereikbaar. Helaas is het in dit kasteel niet mogelijk om te overnachten, maar een stad als Woerden biedt hiervoor veel leuke mogelijkheden.

3. Kasteel Montfoort

Gelegen in Montfoort in Utrecht, is dit kasteel volledig gerenoveerd naar deze tijd. Het is een hip, modern en romantisch kasteel, waar maximaal 300 gasten kunnen vertoeven. Het beschikt over een mooi terras op het binnenplein. Het kasteel heeft een aantal prachtige zalen, waaronder de Maarschalkzaal, de Spiegelzaal en de Poorterzaal. Het is mogelijk om je trouwfeest op meerdere plekken te vieren. Je kunt in dit kasteel ook overnachten.

4. Kasteel Kerckebosch

Kasteel Kerckebosch is een kleinschalig en romantisch kasteel, in Zeist in Utrecht. In dit kasteel kunnen tot 250 gasten. Het is gelegen in een bosrijke omgeving en heeft een aantal mooie terrassen. Het heeft 30 mooi ingerichte kamers waar jij en je gasten na het trouwfeest kunnen verblijven. Bovendien kun je bij Kasteel Kerckebosch rekenen op culinaire hoogstandjes.

mooiste trouwkastelen nederland

Bron: Skyfly

5. Kasteel Heeze

Gelegen in de bosrijke omgeving van het Noord-Brabantse Heeze, biedt dit kasteel ruimte voor maximaal 400 gasten. Het beschikt over een indrukwekkende statige oprijlaan en een mooi binnenplein. De ingerichte kamers zijn klassiek, landelijk en romantisch. Je zult het gevoel hebben dat je even in een andere tijd bent. Het is in dit kasteel niet mogelijk om te overnachten met je gasten.


Beoordeel dit artikel:
[Total: 30 Average: 2.3]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *