De perfecte outfit voor bruiloft gasten

By  |  0 Comments


Een outfit was nog nooit zo belangrijk als op je trouwdag. Met veel nauwkeurigheid en aandacht worden de outfits voor bruiden en bruidegoms uitgezocht. Maar wat doe je aan als je alleen te gast bent op een bruiloft? Wat zijn de ongeschreven regels op de kleding tijdens deze speciale gelegenheid?

Dresscode

Vaak wordt er bij een bruiloft een dresscode vermeld op de uitnodiging. Zo kan er bijvoorbeeld gevraagd worden of iedereen in het roze wil komen, omdat dat de lievelingskleur is van de bruid of er wordt  gevraagd aan alle mannen om in een beige pak te komen, omdat dat mooi kleurt bij de corsage die ze krijgen. Belangrijk bij een dresscode is dat je je ook kleed naar de locatie en het klimaat. Een heel belangrijke regel voor alle vrouwelijke gasten is dat zij geen witte jurk dragen. Dit vanwege het feit dat de bruid naar waarschijnlijkheid een witte trouwjurk heeft.

Ceremoniemeester

Als ceremoniemeester heb je een bijzondere positie, je bent het aanspreekpunt op de trouwdag en de taak is aan jou om alles in goede banen te leiden. Daardoor wordt het extra lastig om de juiste outfit aan te trekken. Je mag niet te veel opvallen, want de bruid moet the centre of attention zijn, maar je moet er wel mooi uitzien want je bent een gezicht wat veel gezien zal worden op de dag zelf.
De outfit van een ceremoniemeester gaat vaak in overleg met het bruidspaar. Zorg ervoor dat de kleuren goed aansluiten bij de kleding van het paar en denk goed na over de schoenen die je aantrekt, je moet er immers de hele dag op kunnen lopen.

 

Daggasten

Sommige bruiloften hebben een verdeling tussen dag- en avondgasten. Als daggast ben je heel de dag aanwezig, zowel bij de ceremonie als op het feest. Dat maakt het kiezen van een geschikte outfit niet gemakkelijk. Kies een outfit die past bij de locatie en het seizoen. Als je met je partner komt, zorg dan dat je op elkaar bent ingespeeld qua outfit en zodat je ook leuk matched op de foto. Wanneer de ceremonie in de kerk gehouden wordt, hou er dan rekening mee dat je niet te bloot gekleed gaat.

 

Avondgasten

Een avondgast is niet aanwezig bij de ceremonie, maar alleen op het feest. Kom dus feestelijk gekleed. Wanneer jij je in een spijkerbroek hijst en een versleten blouse aantrekt, zorg je er alleen maar voor dat vooral jij je ongemakkelijk voelt tussen alle opgedofte mensen. Een bruiloft is juist de perfecte gelegenheid om eens uit te pakken en iets te dragen wat je normaal niet aan trekt.

Voor wie wel graag sjiek gekleed wil arriveren, maar niet zoveel geld heeft om een gelegenheidsoutfit te kopen; bij sommige winkels kun je een outfit ook huren. Kwestie van zoeken naar een winkel die bij je past en nagaan of er een huur optie is.

Een andere mogelijkheid is om kleding te lenen van vrienden of familie. Zorg er in ieder geval voor dat je er goed verzorgd uitziet voor deze speciale gelegenheid.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 3 Average: 4.3]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *