Een spetterend bruiloftsfeest organiseren; 5 tips!

By  |  0 Comments

Gefeliciteerd je gaat trouwen! Ben jij klaar voor de mooiste dag uit je leven? Voordat het zover is heb jij nog genoeg te regelen en te organiseren. Heb jij je jurk al gekocht? Heb je al gedacht aan de catering? Heb je überhaupt al de gasten uitgenodigd en een trouwkaartje verstuurd? Het leukste om te regelen is misschien toch nog wel jouw eigen bruiloftsfeest en graag help ik jou daarbij! Heb jij al gedacht aan de locatie en de invulling van het feest? In dit artikel help ik jou op weg met vijf tips om een spetterend feest te organiseren! Hier wordt zeker weten nog maanden over nagepraat.

Wat wordt de locatie van jullie trouwfeest?

Heb jij al een idee hoeveel mensen jij wil of gaat uitnodigen? Dit kan namelijk invloed hebben op de locatie die jij kiest voor jouw trouwfeest. Houd je een groot feest dan moet je waarschijnlijk een aparte trouwlocatie afhuren. Houd je het intiem dan is het leuk om het trouwfeest in jouw eigen achtertuin je vieren! Een trouwfeest in je achtertuin maakt jouw bruiloft nog persoonlijker en unieker, want niemand heeft precies dezelfde achtertuin als jij.

Voor een bruiloftsfeest in de achtertuin heb je verschillende opties. Zo kun jij ervoor kiezen om een specialist in pagodetentverhuur te contacteren. Een pagodetent huren zorgt voor een chiquere uitstraling voor jouw feest en zorgt ervoor dat jij en de gasten altijd overdekt staan mocht het regenen of juist te warm zijn. Hoe leuk zal het zijn als jij voortaan zo’n liefdevolle herinnering hebt aan je eigen achtertuin? Natuurlijk zal deze optie niet voor iedereen weggelegd zijn omdat je bijvoorbeeld geen achtertuin hebt of een groot aantal gasten verwacht. Voor een groter gezelschap kun jij kiezen voor trouwen op een mooi landgoed of misschien wel in het buitenland op het strand.

Een mooit strandbruiloft in het zonnetje met paarse en witte ballonnen. Bruiloft Jamaica.

Kiezen jullie voor een themabruiloft?

Wat ik altijd heel leuk vind om te zien, is als er een thema aan de bruiloft is gekoppeld. Bij het kiezen van een thema kun jij jullie bruiloft nog meer personaliseren. Hebben jullie bijvoorbeeld een speciale band met een bepaalde film? Dan kun jij deze film verwerken in jullie thema! Zijn jullie beiden fan van jazzmuziek? Geef jouw bruiloft dan een ‘tintje’ Jazz. Dit thema kunnen jullie ook verwerken in het vervoersmiddel voor jullie bruiloft, in de trouwkaartjes en je kunt het trouwfeest of de officiële trouwlocatie aankleden naar jullie gekozen thema. Superleuk die themabruiloft!

Hapjes voor op jullie bruiloft

Tijdens een feest horen natuurlijk heerlijke hapjes! Er zijn genoeg cateringbedrijven die ervaring hebben met bruiloften. Ben jij een echte ster in de keuken? Dan kun jij de hapjes natuurlijk ook zelf maken. Er zijn ontelbaar veel verschillende hapjes die jij kunt bereiden. Zo kun jij al een onderscheid maken in hartige hapjes of zoete hapjes. Gelukkig is het jouw bruiloft en kun jij zelf bepalen of jij alleen hartige hapjes, zoete hapjes of een combinatie serveert. Een aantal lekkere hapjes voor een bruiloftsfeest zijn:

  • Gezonde spiesjes (Snoeptomaatjes, blokjes 30+ kaas en een stukje fruit);
  • Bittergarnituur uit de oven;
  • Kleine wraps gevuld met zalm of kipfilet;
Toastjes met zalm en roomkaas als hapjes op een bruiloft
  • Spiesjes met garnalen;
  • Gevulde glaasjes met saté of een zoete vulling zoals brownie en aardbeien;
  • Kleine quiches;
  • Kleine cupcakes of andere zoetigheden;
  • Waterijsjes (voor de allerkleinsten)
  • Of natuurlijk de bekende toastjes met topping naar keuze!

Check van tevoren of er nog allergieën zijn waar jij rekening mee moet houden.

Jullie eigen cocktailbar op de bruiloft

Bij hapjes horen drankjes! Kies jij voor frisdrank, champagne, shotjes of alcoholvrije champagne? Je kan het de gasten makkelijk maken door de soorten drankjes te beperken. Maak het kiezen van een drankje moeilijker door het toevoegen van een cocktailbar! Serveer verschillende cocktails zoals de Mojito, Sex on the Beach of jullie eigen bedachte cocktail! Het leuke aan de zelfbedacht cocktail is dat jullie ook hier weer het eventuele thema in kunnen verwerken. Geen thema? Dan kunnen jullie deze cocktail persoonlijker maken door er een hele toffe naam aan te geven. Trouwen jullie bijvoorbeeld op 8 mei 2021? Noem de cocktail dan 8521 of Dievanmei. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, ik weet zeker dat je er zelf nog veel meer kunt bedenken.

Belangrijk hierbij is dat er rekening gehouden wordt met alle gasten. Zijn er kleintjes bij? Serveer dan bijvoorbeeld limonadesiroop in een plastic champagneglas.

Bruiloft activiteiten

Een trouwfeest is natuurlijk een perfecte gelegenheid om bij te kletsen of om lekker te swingen met de gasten. Nog leuker is om verschillende activiteiten te organiseren! Kies er bijvoorbeeld voor om een photobooth te plaatsen, geef een dansworkshop om lekker op te warmen voor de avond, test de liefde van het bruidspaar door een quiz te organiseren of regel oer-Hollandse spelletjes. Natuurlijk kun jij dit feest ook aankleden met een suikerspinmachine, popcornmachine of een poffertjeskraam!  Zo hebben de gasten en het bruidspaar gegarandeerd een superleuke dag om over na te praten!

Bruid met een bruidsboeket vol met roze rozen.

Bruiloftsfeest organiseren?

Heb jij genoeg inspiratie opgedaan en weet jij helemaal hoe jij jouw bruiloftsfeest wil invullen? Dan kan ik je alleen nog ontzettend veel plezier wensen! Het levert stress met zich mee, maar probeer er volop van te genieten!

Ik zou het erg leuk vinden om te zien of te horen hoe jij jullie trouwfeest hebt gevierd. Stuur ons een berichtje op Instagram, Facebook of tag Lifestyle Vision in jouw bericht!

Liefs,

Naantje

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *