Net een huis gekocht? Vergeet niet de juiste verzekeringen af te sluiten!

By  |  0 Comments

Heb je een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd! In de hectische periode van het zoeken, financieren van je nieuwe woning en het verhuizen zelf zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Een van de belangrijkste zaken die je daarbij niet moet vergeten, is het afsluiten van een aantal verplichte en essentiële verzekeringen voor het nieuwe huis. Aan welke verzekeringen moet je denken, als je zojuist een nieuw huis hebt gekocht?

Een opstalverzekering of woonhuisverzekering

Een woonverzekering is de eerste verzekering waar je aan moet denken. Veel hypotheekverstrekkers stellen het verplicht dat je deze verzekering hebt lopen – en hoewel het strikt genomen niet verplicht is, kun je praktisch niet zonder.

Deze verzekering dekt je tegen verschillende soorten schade aan het huis, bijvoorbeeld als gevolg van brand, inbraak, en weersomstandigheden. Mocht er iets gebeuren met je nieuwe huis, dan weet je in elk geval zeker dat je niet plotseling met torenhoge rekeningen komt te zitten.

Een overlijdensrisicoverzekering

Tot voorkort was het verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilde afsluiten. Dat is nu niet meer het geval – maar het is nog steeds een verzekering die je het beste wel af kunt sluiten! Ook eist de bank vaak dat je een dergelijke verzekering afsluit, als je geen hypotheekgarantie hebt.

Met een overlijdensrisicoverzekering regel je, dat de verzekering een bedrag aan je nabestaanden uitgekeerd wordt op het moment dat je overlijdt. Zo voorkom je dat je partner of je kinderen in de problemen komen op het moment dat jij er niet meer bent.

Andere verzekeringen om te overwegen

De twee bovenstaande verzekeringen worden door de meeste mensen afgesloten, als zij een nieuw huis kopen. Daarnaast zijn er nog enkele verzekeringen die je verdere zekerheid geven:

  • Een aansprakelijkheidsverzekering, waarmee je veel vormen van schade dekt waarvoor je zelf aansprakelijk bent;
  • Rechtsbijstandverzekering, voor als je te maken krijgt met een conflict over het koopcontract;
  • Een woonlastenverzekering, waarmee je zorgt dat je de hypotheek kunt blijven betalen;
  • Verzekering tegen arbeidsongeschiktheid.

Neem geen enkel risico

Met het kopen van een nieuw huis neem je ook een groot risico: als er iets misgaat, kan dat heel veel geld kosten. Het is dan ook aan te raden om in ieder geval een goedkope woonverzekering en een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Mocht er iets mis lopen met je nieuwe woning, dan ben je in ieder geval verzekerd.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *