4 belangrijke zaken bij het kiezen en afsluiten van een zorgverzekering

By  |  0 Comments


Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat betekent dat er een periode met veel gezelligheid, lekker eten en goede voornemens voor de deur staat. Een nieuw jaar brengt echter ook weer nieuwe keuzes met zich mee. In dit artikel vertellen we je welke zaken je aan het begin van het jaar moet uitzoeken!

1. Bekijk de nieuwe polis van je zorgverzekeraar

Als het goed is heb je uiterlijk 12 november van dit jaar van jouw zorgverzekeraar de nieuwe polis voor het nieuwe jaar ontvangen. Doe je niets met deze nieuwe informatie, dan accepteer je automatisch de nieuwe voorwaarden en bijbehorende premie. Maar je kunt ook overstappen naar een andere verzekeraar. Het is het perfecte moment om op zoek te gaan naar de goedkoopste verzekering.

2. Bepaal welke zorg je nodig denkt te hebben

De overheid heeft voor iedereen een basis zorgpakket verplicht gesteld. Dit pakket dekt de standaardzorg waar je gebruik van kunt maken. Denk aan een psychiater, de huisarts, de apotheek of het ziekenhuis. Maar het kan voorkomen dat je verwacht meer zorg te gaan gebruiken in het nieuwe jaar. Ga dan na of je dit zelf denkt te kunnen betalen of dat je hiervoor een aanvullende verzekering moet afsluiten.

3. Bedenk wat je met je eigen risico wilt doen

Er geldt een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. In 2017 was dit een bedrag van 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro zelf betaalt van de zorgkosten die onder jouw eigen risico vallen. Je kunt er voor kiezen om een hoger eigen risico te betalen. Je krijgt dan maandelijks korting op je premie voor de zorgverzekering. Dat kan jaarlijks geld besparen.

4. Vergelijk verschillende zorgverzekeraars

Zoals eerder gezegd ontvang je jaarlijks voor 12 november de nieuwe polis van je zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar maakt voor 12 november de nieuwe polisvoorwaarden voor het komende jaar bekend via hun website. Dit is het moment om zorgverzekeraars en verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kun je bij het vergelijken bijvoorbeeld letten op de hoogte van de premie. Hier kan verschil in zitten. Maar je kunt ook kijken hoe de zorgverzekeraar omgaat met klachten en welke service hij verder aanbiedt. Op deze manier kun je zelf nagaan of de verzekeraar actief voor je aan de slag gaat wanneer jij een zorgverlener zoekt.

Heb je bovenstaande dingen allemaal uitgezocht, dan kun je met een gerust hart het nieuwe jaar in. Niet alleen zorgt dat voor een rustig gevoel, het bespaart ook nog eens geld!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *