Huis kopen? Onderneem deze 4 stappen

By  |  0 Comments

Het is waarschijnlijk de grootste aankoop die je in je leven doet: een huis. Dat is niet alleen ontzettend leuk, het kan ook heel spannend zijn en je wilt het natuurlijk goed doen. Een eigen huis kopen, wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Weet jij het antwoord? Wij helpen je een handje met deze 4 stappen.

1. Bepaal welk budget je hebt

Het is verstandig om eerst eens met een bank of je financieel adviseur te gaan praten voor je een makelaar inschakelt. Het is namelijk van belang dat je erachter komt wat je budget precies is. Over het algemeen geldt dat met een vast contract de beste mogelijkheden voor een hypotheek haalbaar zijn, maar de eisen zijn streng en het maximaal te lenen bedrag is voor iedereen anders.

2. Onderzoek het aanbod

Als je weet voor welk bedrag je bij de bank kunt lenen en daar je eigen geld bij opgeteld hebt, weet je in welke prijsklasse je huizen kunt gaan zoeken. Natuurlijk kun je het aanbod online in de gaten houden, maar het kan zeker geen kwaad om een makelaar in de arm te nemen. Die is op de hoogte van woningen die binnenkort in de verkoop komen en die kan snel en deskundig beoordelen welke objecten voor jou geschikt zijn. Een goede makelaar vinden hoeft niet moeilijk te zijn, je vindt al snel een geschikte makelaar bij jou in de buurt.

3. Hou een kritische blik

Als je eenmaal een woning gaat bezichtigen, kun je misschien je blijdschap moeilijk verborgen houden. Toch is het belangrijk om een kritische blik te houden. Want ondanks dat je er misschien allang uit bent dat dit jouw nieuwe huis gaat worden, kunnen er toch best zaken zijn die je moet bespreken. Achterstallig onderhoud moet bijvoorbeeld verholpen worden en zaken die niet zo zijn als omschreven moet je ook zeker benoemen.

4. Maak goede afspraken

Als je ten slotte een woning gaat kopen, is het van belang goede afspraken te maken. Jouw makelaar helpt je daarbij. Samen kunnen jullie alle overeenkomsten bekijken en gemaakte afspraken op papier zetten. Ook de afhandeling bij instanties is iets waar de makelaar je bij kan helpen. Zaken als gas, water en licht moet je zelf regelen, maar het koopcontract hoef je echt niet zelf op te stellen. Schroom niet om je makelaar om hulp te vragen als je er zelf niet uit komt.

Heb je jouw droomhuis gevonden? Neem dan deze vier stappen en maak er een mooi thuis van!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *