Uiterlijke verzorging carrièremogelijkheden voor studenten

By  |  0 Comments

Houd je je graag bezig met make-up, haar of fashion? Deze hobbies moeten niet gelimiteerd blijven tot thuis – je kunt met een passie voor de schoonheidsindustrie een carrière opbouwen. Maar in welke uiterlijke verzorging wil jij je specialiseren? Er zijn veel uiteenlopende carrièremogelijkheden binnen de uiterlijke verzorging, die elk compleet verschillende opleidingen en vaardigheden vereisen. Om meer te weten te komen over wat elk van deze specialisaties precies inhoudt, lees dan onze blog verder!

Haarstylist

Als haarstylist werk je van dag-tot-dag in een kapsalon. Maar het is ook mogelijk om als haarstylist klanten persoonlijk thuis te gaan bezoeken om kapsels te verzorgen. In tegenstelling tot een kapper, houdt een haarstylist zich niet alleen bezig met het knippen van het haar, maar ook met het verven, bleken, krullen of permanenten. Haarstylisten zijn ook beschikbaar voor klanten die hun haar willen laten opsteken of mooi maken voor een een speciale gelegenheid.

De algemene opleiding tot haarstylist duurt 2 jaar. Hierna kan een allround kapper vervolgopleiding worden gevolgd die 1 jaar duurt. Met dit diploma kun je als student in een kapsalon beginnen te werken.

Kapper

Een kapper verzorgt het haar van klanten. Ze houden zich bezig met het wassen, stylen en knippen van haar. Ze volgen meestal een specifieke routine in het behandelen van het haar. Toch is het belangrijk dat een kapper creatief te werk kan gaan wanneer de klant voor een specifiek kapsel vragen.

Vaak vereist kapper worden klantgerichtheid en sterke sociale vaardigheden; het is jouw taak om de klanten een gezellig kappersbezoekje te bezorgen.

Stylist

Interesseer je je misschien meer in de nieuwste mode trends? Als stylist geeft je klanten stijladvies. Dit is advies op het vlak van kleding, kapsel, make-up en accessoires. Naast dagdagelijkse klanten, bestaan je klanten ook uit fotomodellen, acteurs, zangers en televisiepersoonlijkheden. Het is jouw taak om te ze te stylen voor verschillende optredens, modeshows, diners of videoclips. Je moet hierbij rekening houden met de recente fashion trends, maar ook met het persoonlijke imago van je klant.

Om mode stylist te worden, moet je een opleiding in een relevante mode richting hebben. Je bent creatief en je kan onafhankelijk en kritisch te werk gaan.

Grimeur

Grimeurs, ook bekend als make-up artiesten vallen ook binnen de sector uiterlijke verzorging. Je vindt make-up artiesten terug achter de schermen bij toneelvoorstellingen, opera, film of dans. De intense looks die door deze grimeurs gecreëerd worden, bestaan uit vele lagen make-up en vereisen daarom veel make-up skills.

Natuurlijk zijn er ook make-up artiesten die zich specialiseren in natuurlijke glam make-up looks voor klanten die opgemaakt willen worden voor speciale gelegenheden. Grimeur worden vereist een MBO opleding richting Grimeur of Beauty en Art. Deze opleidingen duren tussen de twee en vier jaar

Visagist

Een visagist specialiseert zich in zowel make-up als haar. Je vindt visagisten vaak terug achter de schermen voor verschillende televisie/film opnames, optredens of shows. Om als visagist aan de slag te gaan, moet je een minimale opleiding hebben op MBO niveau in een relevante richting.

Specialisatie… of een beetje van alles?

Je hoeft je natuurlijk helemaal niet limiteren tot één vorm van uiterlijke verzorging. Als schoonheidsspecialist heb je meerdere van de onderstaande kwalificaties binnen de schoonheidsindustrie. Deze functie is ideaal voor zij die meer van afwisseling houden op de werkplaats.

Heb jij de nodige opleidingen voor de bovenstaande functies en ben jij op zoek naar de schoonheids vacature in Nederland? Er zijn verschillende openstaande vacatures binnen de sector uiterlijke verzorging online te vinden! Neem van tevoren ook sollicitatietips door om je optimaal voor te bereiden op je sollicitatie.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *