6 slechte haargewoontes die we beter kunnen overslaan!

By  |  0 Comments


Mannen bezoeken de kapper gemiddeld om de 6 weken. Dat terwijl wij vrouwen er vaker voor kiezen om ons haar te laten groeien en soms zelfs te verwaarlozen. Eigenlijk heel vreemd omdat we van gezond haar juist een boost zelfvertrouwen krijgen en lekkerder in ons vel gaan zitten. Wel kopen we haarproducten zodat er minder kappersbezoeken nodig zijn maar tegelijkertijd doen we haargewoontes die super slecht zijn en waar we zelfs ziek van worden! Lees snel de oorzaak hiervan en de 5 andere slechte haargewoontes die je voortaan overslaat na het lezen van dit artikel!

1. Met nat haar naar bed

Na het sporten of een actieve dag is het fijn als je nog lekker een warme douche neemt voordat je gaat slapen. Doe dit dan ruim een uur voordat je naar bed gaat zodat je met droog haar slaapt. Je haar is namelijk zeer kwetsbaar als je met nat haar slaapt. Hierdoor kan het sneller afbreken en stikken.

2. In de winter met nat haar naar buiten

Slapen met nat haar is dus slecht voor je, maar met nat haar het huis verlaten ook. Vooral in de winter heb je kans om ziek te worden doordat je lichaam met nat haar veel warmte verliest via je hoofd. Je lichaam functioneert hierdoor minder goed. Je krijgt het koud en je bent meer vatbaar om ziek te worden omdat het immuunsysteem ook minder goed functioneert. Verder verhoogt het de kans op stress. Allemaal dingen die we liever vermijden! Föhn je haar dus op de koudste stand voordat je de deur verlaat om het temperatuurverschil met buiten zo laag mogelijk te houden.

3. Het gebruik van haar conditioner

Om ons haar na een kappersbeurt te verzorgen, kopen we repair- en careproducten zoals conditioners of haarmaskers. In tegenstelling tot haarmaskers is het super slecht voor de hoofdhuid als hier conditioner op komt. Het beschadigt de hoofdhuid waardoor het gelijk weer vet wordt. Gebruik het daarom alleen in de punten. Spoel de conditioner goed uit om te voorkomen dat het zwaar aanvoelt. Vaak is het één tot twee keer per week conditioner meer dan genoeg.

4. Haar verkeerd afdrogen en borstelen

Bij het drogen van je haren heb je vaak de neiging om te wrijven met een handdoek. Dit zorgt ervoor dat het droog aanvoelt en afbreekt. Knijp daarom eerst je haren goed uit en dep het rustig met je handdoek droog. Ook als je het daarna wilt borstelen doe dit dan van onder naar boven voor de kleinste kans op haarbreuk.

5. Te warm douche

Naast dat een te warme douche zorgt voor een droge huid, geeft het ook nadelen voor je haar. Het zorgt voor schilfers op de hoofdhuid, het haar gaat sneller dood, voelt droog aan en de glans wordt minder. Als je het daarna ook nog föhnt en stylt met daarbij nauwelijks een bezoek aan de kapper, wordt het nog erger. Zelfs repair- en hittebestendige producten helpen dan niet meer.

6. Een duik in een chloor zwembad

In de warme zomerdagen nemen we graag een duik in het zwembad. Voor de hygiëne wordt er vaak verzocht om van te voren te douche. Hier wordt vaak lacherig over gedaan en sommige slaan dit over. Maar vanaf nu pak jij standaard een douchebeurt. Het chloorwater zorgt er namelijk voor dat onze huid uitdroogt en het beschadigt ons haar door de chemicaliën die erin zitten. Als je van tevoren doucht, breng je een soort beschermlaag aan op je huid en haren waardoor het minder chemicaliën kan opnemen.

Tip: gebruik ijskoud water

Na de bovenstaande 6 slechte haargewoontes, die je vanaf nu gaat vermijden, nog een laatste tip. Door je haar na het wassen met ijskoud water af te spoelen, sluiten je haarschubben dat voor een extra glans effect zorgt. Verder zorgt het ervoor dat je haar sterk en langer gezond blijft.

Vind jij dit een nuttig artikel? Laat mij dit weten! Vergeet vooral niet te reageren en/of deel dit artikel op social media!

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 11   Gemiddelde:  2.8/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *