Last van vermoeide benen? 5 tips voor mooie benen.

By  |  0 Comments

Vandaag de dag zitten de meeste mensen hele dagen achter een bureau en krijgen van al dat zitten slapende benen. Of je hebt een vitaal beroep en bent de hele dag aan het rennen en vliegen en dan heb je aan het eind van de dag vaak last van zware benen. Om die reden gaan we het deze week hebben over wat je kan doen tegen vermoeide en onrustige benen. 

Zware benen 

Nu de zomer er aan zit te komen, is het weer tijd voor de korte broeken en rokjes. Maar als je last hebt van zware benen kan je daar tegen op zien. Je aders hebben een blauwe of paarse kleur en je enkels voelen dik en pijnlijk aan. Maar hoe kan je deze pijn verminderen en genieten in een korte broekje van de zomer met mooie benen? Wij willen je hierbij helpen en hopen dat je door deze tips minder pijn zult hebben en weer kan genieten van je benen. 

Wat is de oorzaak van vermoeide benen? 

Voordat we naar de tips gaan is het ook belangrijk om te weten wat de oorzaak is van vermoeide benen. Een oorzaak van vermoeide benen kan komen door een verminderde bloedcirculatie vanuit je onderbenen en voeten. Dit kan komen door lang rechtop te staan, omdat je bloed voortdurend naar boven moet worden gepompt. In de zomer ondervinden vrouwen minder last van pijnlijke benen omdat dan de bloedvaten uitzetten en de bloedcirculatie hierdoor vertraagd wordt. Maar hoe kan je deze pijn ook verminderde in de andere maanden van het jaar? 

5 oplossingen en tips voor vermoeide benen 

  • Allereerst, zorg ervoor dat je voldoende beweegt. Ga een rondje lopen of fietsen zodat je bloedcirculatie gestimuleerd wordt. De beweging zorgt namelijk voor dat de beenspieren samentrekken en ze de bloedvaten masseren. 
  • Een andere tip die kan helpen bij een betere circulatie is om af en toe op blote voeten door het gras of zand te lopen. 
  • Daarnaast is het ook belangrijk om je voeten warm te houden, dus voorkom koude voeten door warme schoenen en sokken. Nu we naar de zomer gaan, hoef je dat natuurlijk niet te doen, zorg er dan voor dat je voeten veel in de zon zitten zodat ze voldoende vitamines opdoen. 
  • Een andere oplossing is om een wisselbad te nemen. Je gaat eerst 3 minuten in een warm bad zitten met je voeten en daarna 3 seconden in koud water en herhaalt dit voor 20 minuten. Niet is het alleen lekker voor de ontspanning, maar het zorgt ook voor dat de pijn in je benen veel minder zal worden. 
  • De laatste tip die we je willen geven is, een juist voedingspatroon. Goede voeding kan namelijk een gunstig effect hebben op pijnlijke benen. Denk hierbij aan gevarieerde maaltijden waar voldoende fruit, groenten en volkoren in zitten. Je krijgt hierdoor veel vitamines binnen die helpt om schadelijke stoffen te neutraliseren. 

Wil je naast je benen ook andere delen van je huid beter verzorgen, lees dan ook onze artikelen over haar en huidverzorging

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *