Voetenverzorging: 3-handige tips voor mooie voeten! Deel 3

By  |  2 Comments

De lente is begonnen en dat betekent dat we weer richting het lekkere weer gaan. Naast leuke tops en broekjes is het ook weer tijd voor sandaaltjes en slippers. Maar zijn je voeten daar al klaar voor? Nu we vooral binnen zitten met pantoffels en warme sokken kan het zijn dat je voeten wel wat extra aandacht nodig hebben. Om die reden geven we 3 tips voor voetenverzorging, zodat jouw droge voeten weer voor de dag kunnen komen! 

Droge voeten verzorgen, wat kan je er tegen doen? 

Heb je last van jeuk of geïrriteerde voeten gedurende de wintermaanden? Dat is niet zo gek als je bedenkt dat je voeten dagenlang schuren in je sokken. Om ervoor te zorgen dat je weer gladde en zachte voeten krijgt is de 1ste tip: scrub je voeten om de droogheid te verzorgen. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en kunnen je voeten sneller bruin worden als het de eerste zonnestralen weer ziet. Voor je begint met scrubben is het belangrijk om je voeten te weken in lauw water zodat je huid zachter is. 

Op welke manier kan je het best eelt verwijderen? 

Naast het scrubben van je voeten is het eelt van je voeten te verwijderen. Tip 2: schaf hiervoor een voetenvijl aan bij de drogisterij. Vind je vijlen te veel gedoe en wil je liever dat het op een makkelijkere manier weggaat, kies dan voor eeltsokken. Deze sokken trek je aan onder je normale sokken en zorgt ervoor dat je huid zacht en week wordt. Verwijder na een uur de gel en je zult binnen een week merken, dat het eelt langzamerhand van je voeten verdwijnt. Zo kan je op een makkelijke en toch wel snellere manier gladde voeten krijgen! 

Je voeten verzorgen voor mooie voeten: wat is de beste manier? 

Mooie voeten krijg je niet zomaar en daarom tip 3: vergeet niet om na reinigen van de voeten deze ook te hydrateren. Hiervoor is het belangrijk dat je een goede voeten crème of bodylotion gebruikt en dit zowel in de ochtend als in de avond aanbrengt. Vooral in de zomer is dit belangrijk omdat je voeten dan veel bloot worden gesteld aan daglicht. Kijk wel of deze bodylotion geparfumeerd is en of dit niet voor irritatie kan zorgen op je voeten. En om je voeten de finishing touch te geven, kan een laagje nagellak niet op je tenen ontbreken. Zorg er wel voor dat je teennagels goed schoon zijn en doe eerst een basecoat op, vervolgens kies je jouw favoriete kleur en doe je er als laatste nog een laagje topcoat overheen. Als je al deze stappen volgt zijn jouw voeten klaar voor de zomer

Ben je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je benieuwd hoe je je benen het best kan verzorgen in de aankomende periode? Volgende week geven we je daar tips voor. Tot volgende week! 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

2 Comments

  1. Isabel

    22 mei 2020 at 14:01

    Qua verzorging zijn onze voeten vaak het ondergeschoven kindje. En dat terwijl we er toch zoveel gebruik van maken. Ik maak iedereen altijd graag attent op de voetenboter van de bodyshop. Die werkt echt voedend bij droge voeten. Het is een klein potje, maar je doet er best lang mee.

  2. Natalie

    22 oktober 2020 at 10:30

    Bedankt voor de tip over eeltsokken. Ik vind dat gedoe met een vijltje of een stuk puimsteen maar niets. Onlangs raadde mijn podoloog mij overigens inlegzolen ter voorkoming van eeltvorming aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *