Last van droge handen? 5 tips voor mooie handen!

By  |  0 Comments

In deze tijd van coronavirus moet je je handen goed wassen. Dit om je eigen hygiëne zo goed mogelijk te houden en mogelijke bacteriën die je bij je draagt de das om te doen. Maar van al dat handen wassen krijg je droge en schrale handen. Hoe kan je je handen nou goed verzorgen in deze tijd? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet! 

Waardoor krijg je ruwe handen

Door al het handen wassen drogen je handen uit, dit komt omdat je zeep gebruikt. Logisch dat je zeep gebruikt, maar zeep ontvet ook je handen. Hoe vaker je je handen dus wast, hoe meer vet er van je handen afgaat. Doordat dit vetlaagje op je handen steeds minder wordt, drogen je handen steeds meer en kan je ruwe handen krijgen. 

Wat kan je er tegen doen? 

Wat wij vooral mee willen geven is dat het belangrijk is dat je je handen goed moet blijven wassen ondanks dat je last krijgt van schrale handen. Maar hoe kan je ze nou goed verzorgen en droge handen voorkomen? 

  • Was je handen met een neutrale zeep. Hierdoor beschadig je je handen niet omdat je zeep gebruikt die niet ontvet. Volgens het RIVM maakt dan ook niet uit of je handen wast met warm of koud water, maar gaat het echt om welke zeep je gebruikt.
  • Zorg dat de luchtvochtigheid in je huis goed is. Nu je dagen binnen zit is het belangrijk om te checken hoe de luchtvochtigheid is in je huis. Als de lucht in je huis erg droog is, kan je dit ook gaan merken aan je huid en dus ook aan je handen. 
  • Zorg ervoor dat je handen goed blijft hydrateren in deze tijd. Koop een hydraterende crème en breng deze elke avond voor het slapen aan. Zo kan de crème goed intrekken en je huid herstellen. Om te zorgen dat de crème echt goed intrekt, kan je het beste na het aanbrengen hiervan handschoentjes aantrekken, zodat de crème nog beter in kan trekken. 
  • Net zoals bij je armen en benen is het belangrijk om je eens in de week je huid te scrubben. Doe dit dus ook bij je handen om vervuiling en dode huidcellen te verwijderen. Smeer ze daarna goed in met een hydraterende crème en je zult merken dan je enorm zachte handen krijgt. 

Onze allerlaatste en meest belangrijke tip: Blijf je handen wassen! Volg de richtlijnen van het RIVM op en was je handen minimaal 20 seconden met (neutrale) zeep. 

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb jij nog andere goede tips om droge handen tegen te gaan? Laat dan hieronder een reactie achter en we helpen je graag als je nog vragen hebt. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *