5 tips bij het vinden van een baan

By  |  0 Comments

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe baan? Er kan ontzettend veel tijd gaan zitten in deze zoektocht. Je komt een mooie vacature tegen, je reageert, je wordt uitgenodigd op gesprek en uiteindelijk kiezen ze toch voor een ander. Daar gaat je kans, en daar verdween je tijd. Dit artikel biedt # tips bij het vinden van een baan, die ook nog eens niet teveel van je tijd vragen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

1. Maak een lijstje met jouw kwaliteiten

Om te voorkomen dat je op vacatures reageert, die niet geschikt zijn voor jouw kwaliteiten, is het goed deze eerst onder elkaar te zetten. Waar ben je goed in? Wat zijn je sterke en zwakke punten en waar krijg je energie van? Door dit voor jezelf duidelijk te hebben, kun je gerichter aan de slag.

2. Blijf solliciteren

Als je er een sollicitatiebrief uitstuurt, ga dan niet zitten wachten zonder andere sollicitatiebrieven te versturen. Het is belangrijk om de vaart erin te houden en niet teveel gericht te zijn op één vacature. Anders word je elke keer weer opnieuw teleurgesteld, zonder dat er andere sollicitaties lopen. Gemiddeld word je namelijk 15 keer afgewezen, voor je je droombaan vindt. Dit klinkt wellicht veel, maar als je er meerdere brieven tegelijk uit stuurt, kan het zomaar eens snel raak zijn. Zorg dat je niet stil komt te staan. Er zijn platformen waar bedrijven gratis vacatures kunnen plaatsen. En omdat het gratis is, wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Grote kans dat er een mooie functie voor je tussen zit.

3. Solliciteer niet op alle vacatures die je tegenkomt

Nu moet je er niet op gericht zijn 15 sollicitatiebrieven te versturen naar alle bedrijven die je tegenkomt. Focus op de vacatures in jouw eigen vakgebied. De kans is dan groter dat je opvalt en wordt uitgekozen op gesprek te komen. Door willekeurige brieven te versturen, verspil je tijd.

4. Zorg voor een goede sollicitatiebrief

Een goede sollicitatiebrief schrijven is belangrijk. In de eerste paar zinnen van je sollicitatiebrief moet je degene die jouw brief in handen krijgt al overtuigd hebben. Zorg daarom voor een sterke, originele brief. Begin met te vertellen wat je voor het bedrijf of de organisatie kunt betekenen, wat jouw kwaliteiten zijn en wat jij toevoegt. Het aanbod is groot, dus opvallen is belangrijk. En als de interesse gewekt is, lezen ze verder. Wellicht een open deur, maar lieg niet in je brief of op je CV. Dit komt toch wel uit. Wees jezelf en laat jouw toegevoegde waarde zien.

5. Schrijf je in bij een uitzendbureau

Het zoeken van een nieuwe baan kan tijdrovend zijn. wil je graag aan het werk, kun je je inschrijven bij een uitzendbureau. Zij gaan voor je op zoek en de kans is groot dat je eerder aan het werk bent. Uitzendbureaus hebben connecties met bedrijven en organisaties, dus je komt sneller in contact met bedrijven die mogelijk plek voor je hebben.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *