De 4 duurste whiskey’s ter wereld

By  |  0 Comments


Er zijn vele soorten whiskey en daarbij ook vele smaken whiskey. De drank wordt al eeuwenlang gedronken en ook vandaag de dag is het een populaire drank. Het is een drank die ook helemaal niet veel hoeft te kosten, maar wanneer je echt je geld kwijt wilt is het óók een zeer geschikte drank. Zeker als je onderstaand lijstje van de duurste flessen whiskey ooit verkocht bekijkt!

1. The Macallan “M”

Deze fles whiskey werd in 2014 verkocht, en wel voor het bedrag van $628.205. Dit is omgerekend €513.827. Waarschijnlijk niet het bedrag dat jij uitgeeft als je whiskey gaat kopen. Dat betekent dat dit de duurste fles whiskey ooit verkocht is. Het heeft 17 mensen 50 uur gekost om de fles te maken. Het glas is handgeblazen en tijdens het proces werden 40 flessen weggegooid omdat ze niet goed genoeg waren. Uit een selectie van 200.000 vaten werden zeven vaten gekozen om deze whiskey in te maken. De whiskey uit deze vaten is 25 tot 75 jaar oud.

2. The Macallan 64 Year Old in Lalique Cire Perdue 1946

Inderdaad, wederom een Macallan. Deze Macallan werd gebotteld om de verjaardag te vieren van René Lalique,  de oprichter van één van de meest gerespecteerde kristal productiehuizen. Deze whiskey werd gebotteld in een van zijn karaffen. De fles was zo bijzonder dat hij eerst werd tentoongesteld tijdens een wereldtour door 10 grote steden. Daarna werd hij op een liefdadigheidsveiling verkocht voor $460.000. Omgerekend €376.186. Het geld ging naar het goede doel zodat 30.000 mensen gebruik konden maken van schoon drinkwater. Niet zomaar een hele dure whiskey enkel bestemd voor iemand met een hele luxe lifestyle dus!

The Macallan 64 Year Old in Lalique Cire Perdue 1946 whiskey

Bron: lijstig

3. Yamazaki 50 year old

Deze whiskey komt uit Japan, uit de oudste en meest gewaardeerde distilleerderij van het land. Nu zijn er bewezen gezondheidsvoordelen van whiskey; de Japanners zeggen dat het drinken van deze whiskey een diepgaande, spirituele ervaring is. Je moet voor die ervaring wel meer dan $100.000, €81.746 neertellen. Maar er bestaat ook een variant van 18 jaar oud en eentje van 12 jaar oud. Die zijn betaalbaarder.

Yamazaki 50 year old whiskey

Bron: gqindia

4. Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955

Deze whiskey is vernoemd naar Janet Sheed, op dat moment de oudste persoon van Schotland. De whiskey is uitgevonden door de toen 46-jarige ontwikkelaar Mahesh Patel in 1955. Het is een hele exclusieve whiskey, want er werden maar 11 flessen van dit type geproduceerd en verkocht. De opbrengst van de flessen ging allemaal naar het goede doel. De duurste fles die werd verkocht ging over de toonbank voor $94.000, €76.847.

Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955 whiskey

Bron: dfmarkets

Het is natuurlijk super leuk om je te vergapen aan al deze exclusieve whiskey’s, maar gelukkig zijn er ook nog betaalbare varianten op de markt! Proost!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *