3 trainingen die van toegevoegde waarde zijn voor jouw CV

By  |  0 Comments


Wanneer je nieuw bent op de arbeidsmarkt en op zoek bent naar een baan, kan het helpen enkele cursussen of trainingen te volgen om ervaring op te doen én daarmee je CV te vullen. Er wordt tegenwoordig namelijk steeds meer gekeken naar je kennis en ervaring en trainingen hebben hier een positieve invloed op. Dit artikel noemt 3 trainingen die je CV op een positieve manier op laten vallen.

Persoonlijke vaardigheden

Allereerst is het verstandig om een verdeling te maken tussen vakgerichte- en persoonlijke ontwikkeling. Beide zijn belangrijk en er zijn genoeg trainingen op de markt die je kunt volgen om je hierin te ontwikkelen. Persoonlijke vaardigheden laten zien dat je niet alleen expert bent in je vakgebied, maar dat je ook begrijpt dat communicatie verder gaat dan alleen de inhoud en processen.

Binnen vrijwel elke functie heb je te maken met een manier van communiceren. Of het nu gaat om communicatie met collega’s, donateurs of met klanten via een servicedesk. Online of offline. En hoewel iedereen vast wel een woordje kan spreken, is het overbrengen van een boodschap op de juiste manier toch vaak nog lastiger dan we denken. Werk je op een IT-servicedesk en ben je op zoek naar de juiste tone-of-voice in je gesprekken met klanten? Dan kan een training je de handvatten bieden om je werkzaamheden gemakkelijker te laten gaan.

PRINCE2 ®

Wanneer je je wilt ontwikkelen in projectmanagement, is PRINCE2® een training die aan te raden is. De training richt zich specifiek op het managen, besturen en organiseren van een project. Als je tijdens je werkzaamheden veel te maken hebt met projecten en hierin zou willen doorgroeien en het efficiënter aan zou willen pakken, kan de Prince2 training je helpen de complexiteit van een project op de juiste manier aan te pakken.

Microsoft Office

Er is bijna geen bedrijf ter wereld meer te vinden die geen gebruik maakt van Microsoft Office. Denk aan het schrijven van plannen in Word en het maken van tabellen in Excel.  Het is het meest gebruikte en populaire kantoorsoftwarepakket ter wereld. Wil jij zelf efficiënter aan het werk of heb je nog geen ervaring met dit pakket? Een training in Office 365 kan je helpen jezelf te ontwikkelen waardoor je uiteindelijk een hoop tijd en moeite kunt besparen.

Een goed bijgewerkt CV is belangrijk voor recruiters. Laat op je CV zien dat je je gedurende de hele tijd bent blijven ontwikkelen. Het is goed om geen gat te laten ontstaan in je gevolgde trainingen. Hieronder vallen zowel externe trainingen, of trainingen die je volgt binnen het bedrijf. Welke training zou jij nog willen doen om jezelf beter te ontwikkelen?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 2 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *