4 voordelen van het werken voor een uitzendbureau

By  |  0 Comments


Misschien ben je momenteel wel op zoek naar een nieuwe baan. Omdat je het niet naar je zin hebt op je huidige werk of misschien omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om daadwerkelijk die nieuwe baan te vinden. Bijvoorbeeld door binnen je netwerk eens goed om je heen te kijken, of door goed te zoeken in een vacaturebank. Een andere manier is om je in te schrijven bij een uitzendbureau! Maar wat zijn hiervan nou eigenlijk de voordelen? Wij leggen het je uit!

1. Kost minder moeite

Allereerst heeft het werken via een uitzendbureau natuurlijk 1 groot voordeel: namelijk, dat je zelf minder moeite hoeft te doen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan! Het uitzendbureau kent namelijk intercedenten, een intercedent pluist alle vacatures in de omgeving en in jouw branche uit en beheert deze vacatures voor je. Zo kom je het direct te weten wanneer er een voor jou interessante vacature ergens opduikt en ben je minder tijd kwijt met het zoeken naar relevante vacatures!

2. Eenvoudig een ingang bij grote bedrijven

Uitzendbureaus hebben vaak uitstekende connecties bij allerlei (middel)grote bedrijven. Zo kom je niet alleen sneller in aanmerking voor een sollicitatiegesprek maar kom je ook eenvoudiger binnen bij grote bedrijven! Deze bedrijven kunnen misschien wel jouw start vormen voor een glansrijke carrière! Mocht de betreffende baan niet helemaal worden wat je er in eerste instantie van had verwacht, dan neem je toch een berg ervaring mee die weleens een hele hoop waard kan zijn!

3. Sneller kans op een baan

Niet alleen kom je gemakkelijker binnen bij bedrijven, ook de snelheid waarmee men gemiddeld een baan vindt is vele malen hoger wanneer iemand zich inschrijft bij een uitzendbureau. Zo heb je nog sneller kans op een baan en hoef je niet langer dan nodig te wachten tot je een nieuwe uitdaging kunt vinden. Met name wanneer je werkzaam bent in vrij onbekende branches kunnen uitzendbureaus een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld binnenvaart vacatures, technische vacatures of andersoortige vacatures met betrekking tot bepaalde specialisaties zijn zo beter bereikbaar.

4. Deskundigheid en zekerheid

Tot slot geeft een uitzendbureau je zekerheid en sta je er nooit alleen voor. Niet alleen vertegenwoordig jij het uitzendbureau, het uitzendbureau vertegenwoordigt jou uiteraard ook. Daarmee kun je gebruik maken van hun deskundigheid op het gebied van solliciteren in de zoektocht naar een leuke baan. Vaak koppelen uitzendbureaus een persoonlijke recruiter aan je die fungeert als jouw contactpersoon.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Schrijf je dan snel in bij een uitzendbureau dat bij je past en bekijk wat zij voor je kunnen betekenen!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *