Bijzettafeltje in allerlei soorten

By  |  0 Comments


Bijzettafels zijn er in allerlei soorten en maten. Daarmee wordt bedoeld dat ze in verschillende groottes, vormen en in verschillende soorten materiaal beschikbaar zijn. Daarnaast is er nog een verscheidenheid aan tafeltjes, waar deze te vinden zijn en wat hun functies precies zijn. Mocht je dus een bijzettafeltje willen voor bijvoorbeeld in de woonkamer, doe dan vooral even grondig onderzoek naar wat voor soort je wilt met betrekking tot de stijl van uw inrichting. Het moet tenslotte natuurlijk wel goed passen in je huis. Bijzettafels zijn er in de volgende soorten.

Credenstafel

De credenstafel stamt af van het woord credentia, wat Italiaans is voor vertrouwen. Deze tafel dient vaak voor ceremonies of om belangrijke voorwerpen op te plaatsen. Het is vaak te vinden in een kerk. Het vertrouwen wat deze tafel betreft ligt volgens een uitleg in het risico van het vergiftigen van de wijn en het voedsel dat klaarstond. Vaak zal in de huiselijke sfeer niet van een credenstafel maar eerder van een buffet spreken.

Mimiset

De volgende tafelsoort is een mimiset. Dit staat ook wel bekend als een algemene term voor een meubelset van kleine tafeltjes die boven op elkaar geschoven kunnen worden. De letterlijke betekenis hiervan is dat het een stel bijzettafeltjes is van verschillende grootte. Deze term is afkomstig uit het Frans en betekent poes. Deze term vond zijn origine in een vrouwenweekblad in Frankrijk. Het is eigenlijk een koosnaampje dat later werd gebruikt door iedereen.

De maten en vormen

Er zijn veel verschillende soorten bijzettafels. Zo heb je bijvoorbeeld een ronde, hoge of vierkante bijzettafel. Deze kunnen dan weer gemaakt worden in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn wit, zwart of goud.

De soorten bijzettafels zijn hout, glas, koper, marmer en metalen bijzettafels.  Overige bijzettafels zijn de boomstam of draagmand. Als je bijvoorbeeld een bijzettafel in de tuin wilt kopen moet je rekening houden dat het gemaakt is van het juiste materiaal.

Stommeknecht

Tot slot hebben we nog een stommeknecht. Dit staat ook wel bekend als de desserttafel. Het is een tafel die gebruikt werd aan het eind van het diner als men geen huispersoneel meer aanwezig wilde hebben. In Nederland werd de term vooral gebruikt voor tafeltjes met meerdere op elkaar geplaatste bladen, waarbij de bovenste bladen ook verticaal uitgeschoven konden worden. Ze bestaan sinds het einde van de 18e eeuw, en de uitschuifbare kwamen op vanaf 1830.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *