Wooninspiratie voor bamboe in huis

By  |  0 Comments

Bamboe is een prachtig materiaal, rechtstreeks afkomstig uit de natuur. Het is stijlvol, origineel en straalt een hoop rust uit. Daarom halen steeds meer mensen bamboe in huis. Zit jij er ook aan te denken om bamboe in je interieur te verwerken? In dit artikel geven we je alvast wat wooninspiratie.

Creëer een prachtige bamboemuur

Bamboe is een robuust materiaal dat de kamer een rustige en tevens krachtige uitstraling geeft. Het is dan ook heel mooi om een van je muren te bedekken met bamboe. Bijvoorbeeld in de studeerkamer of in de woonkamer. Meerdere muren wordt al gauw te druk, maar het is aan jou om te bepalen wat je het mooiste vindt.

Maak tegen die muur bijvoorbeeld een verticale tuin, met wat pepermunt, lavendel, aloë vera en andere geneeskrachtige planten of kruiden. Dan heb je meteen een muur vol natuur in huis!

Bevestig bamboe handgrepen

Een andere manier om bamboe terug te laten komen in je interieur, is door het te gebruiken als handvat. Bijvoorbeeld door bamboe handvatten te bevestigen op lades in je badkamer, keuken en woonkamer of studeerkamer. Zo komt de bamboe in je volledige interieur terug, zonder dat er te veel nadruk op ligt.

Haal bamboe accessoires in huis

Bamboe wordt ook veel verwerkt in accessoires, zoals lampenkappen. Dat geeft een prachtige, natuurlijke twist aan je interieur. Verder wordt bamboe ook verwerkt in keukenproducten zoals placemats, pollepels, messenhouders et cetera. Daarnaast zie je bamboe ook terug in (kleine) meubels zoals krukjes en bijzettafeltjes.

Gebruik bamboe als scheiding

Veel mensen gebruiken dit natuurlijke materiaal ook als ‘scheidingswand’. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt een soort vliegenvanger van bamboe maken en ophangen, bijvoorbeeld in een deurpost. Ook kun je een langwerpig bamboe kunstwerk gebruiken om een ruimte als het ware te ‘breken’. Tot slot kun je een bamboe kamerscherm kopen.

Klein beetje bamboe in huis: koop een plant

Wil je een klein beetje bamboe in huis, zonder te hoeven klussen? Dan is het natuurlijk ook gewoon een optie om een bamboeplant te kopen. Bamboe is een prachtige kamerplant, maar ook erg geschikt om in de tuin te zetten. Dus je kunt zelf kiezen of je de bamboe binnen- of buitenshuis neerzet.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *