Waar je aan dient te denken als je binnenkort gaat verhuizen

By  |  0 Comments


Indien je binnenkort gaat verhuizen ben je er vanzelfsprekend inmiddels wel eens achter gekomen dat deze periode vrij stressvol kan zijn. Je moet nog zoveel dingen regelen maar de verhuizing komt al zo dichtbij! Hou houd je het overzicht?! Een verhuisbedrijf geeft je enkele tips om er voor te zorgen dat je verhuizing vlekkeloos verloopt.

Zaken die je voor je verhuizing dient te regelen

Vooral voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen dien je veel te regelen. Niet alleen dien je jouw ‘oude’ huis op te schonen en de spullen in te pakken, ook dien je dingen te regelen in je nieuwe woning. Zo is het verstandig om enige plattegronden of bouwtekeningen op te vragen zodat je door middel van de hoogte/breedte/lengte maten op de plattegrond alvast een plan kan maken voor het meubilair. Ook kan je iedere kamer alvast een nummertje of label geven zodat je alles bij de verhuizing meteen op de juiste plek hebt staan. Dit kan een hoop tijd en vooral moeite besparen.

Het is ook verstandig om vooraf alvast te checken of het gas/water/elektra goed werkt in je nieuwe woning. Stel ook alvast een lijstje op met adreswijzigingen die je door dient te geven, dan hoef je hier later minder aandacht aan te besteden.

Het is verstandig om ruim vooraf alvast te bepalen of je een verhuisbedrijf in gaat schakelen of dat je het met vrienden en familie gaat regelen. Zorg er dan ook voor dat je deze personen ruim van te voren vraagt om te helpen, als je dit op korte termijn doet bestaat er natuurlijk een grote kans dat ze geen tijd hebben.
Zo zijn er nog vele andere zaken die je voorafgaand aan je verhuizing dient te regelen. Het is verstandig om vooraf een checklist verhuizen uit te printen zodat je altijd een overzicht hebt van zaken die nog geregeld dienen te worden.

Tijdens de verhuizing

Het is handig om een dag van te voren alvast het grootste gedeelte van je spullen in te pakken, dan loop je hier niet of nauwelijks tegen aan op de verhuisdag zelf. Zorg er ook voor dat er een lunch gemaakt is voor de harde werkers, ook als je een verhuisbedrijf inschakelt is het wel zo aardig om een hapje en een drankje aan te bieden.

Bij je verhuizing is het belangrijk dat er een duidelijke taakverdeling is, dan staat er niemand met de handen in de zakken. Heb je kinderen? Dan is het wellicht verstandig om ze bij een oppas achter te laten op de verhuisdag. Echter zijn er wellicht kleine klusjes die je kind kan doen om te helpen. Het moet natuurlijk ook niet te zwaar zijn voor een jong kind.

Zorg er tijdens de verhuizing voor dat alle kasten goed dicht zitten, mochten er nog spullen in zitten is het aan te raden om deze er uit te halen. Ook verstandig om de deurtjes en laden in te binden zodat deze niet openvallen en kunnen beschadigen. Het is aan te raden om de koelkast leeg te ruimen voor je verhuizing, bij een vriezer is dit niet noodzakelijk aangezien het een stuk langer duurt voordat deze begint te ontdooien.

Aan het eind van de verhuisdag is het handig om je huis nog even te controleren op potentiële open ramen en deuren of achtergelaten spullen.

De dagen na de verhuizing

Na je verhuizing dien je de adreswijzigingen door te geven, de gemeente geeft je hier 5 dagen voor, dus het is verstandig om dit zo snel mogelijk te doen. Verder is het leuk om een naamplaatje op te hangen naast de deur en je voor te stellen aan je nieuwe buren. Dat geeft een goede eerste indruk en wellicht maak je in je nieuwe buurt meteen al vrienden.

Verder is het ergste achter de rug, je kan nu een housewarming inplannen om de verhuizing leuk af te sluiten!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *