4 tips voor het perfect indelen van je kledingkast

By  |  0 Comments

Of je nu shopverslaafd bent of nauwelijks nieuwe kleding koopt: een kledingkast kopen is voor iedereen een must. De meeste vrouwen onder ons zullen zelfs aan één kledingkast niet genoeg hebben. Zeker wanneer de ruimte in huis beperkt is, is het daarom zaak om je kledingkast slim in te delen. Hoe zorg je ervoor dat je in die ene kast toch al je spullen kunt opbergen? Of hoe voorkom je dat je het overzicht kwijtraakt in jouw kledingkasten? Denk dus goed na voor je een kledingkast koopt, over hoe deze eruit moet zien aan de binnenkant. Wellicht blijkt dan dat je iedere standaard kledingkast aan jouw wensen kunt laten voldoen. Vaak echter is het verstandig om een kledingkast op maat te laten maken. Geen idee hoe jij je kast slim kunt indelen? Wij geven alvast vier belangrijke tips! 

1. Werk in de hoogte

Het vinden van de juiste kledingkast is vaak een hele uitdaging. Lang niet iedereen heeft immers een onbeperkt budget en ook niet iedereen beschikt over evenveel ruimte. Zeker wanneer je redelijk klein woont, is het daarom slim om gebruik te maken de hoogte. Laat bijvoorbeeld een kledingkast maken die bijna tot aan het plafond komt. Zo gaat er geen ruimte verloren. Natuurlijk wil je helemaal bovenin geen spullen opslaan die je vaak gebruikt. Deze ruimte leent zich echter wel prima voor je wintergarderobe in de zomer en andersom. Ook kun je koffers of bijvoorbeeld feest- en galakleding hier prima opslaan. Ook fijn: zo’n hoge kast leent zich bij uitstek voor een grote spiegel op de deur!

2.Broekenhangers zijn een must

Spijkerbroeken, korte broeken, nette pantalons: de meeste Nederlanders beschikken over heel wat broeken. Vaak leggen we ze opgevouwen in stapels in de kast. Het probleem is echter dat ze hierdoor kreukelen en dat het niet zo overzichtelijk is. Zorg daarom dat je kledingkast over een uittrekbaar broekenrek beschikt. Hier kun je heel veel broeken aanhangen. Dit zorgt voor overzicht en kreukvrije kleding!

3. Zorg voor voldoende laden

Nederlanders kopen gemiddeld 46 kledingstukken per jaar. Met alleen een broekenrek en wat planken kom je er dan ook meestal niet. Om de kledingkast netjes en geordend te houden is het slim om te kiezen voor een kledingkast met voldoende laden. Hierin kun je bijvoorbeeld ondergoed, sokken en badkleding opbergen, zonder dat het rommelig oogt.

4. Bakjes, dozen en manden

Je kunt er niet genoeg van hebben: handige bakjes, dozen en manden. Lang niet al je accessoires passen immers goed op rekken of planken en bovendien zorgen deze opberger voor overzicht. Bewaar bijvoorbeeld je sjaals en handschoenen in een aparte kledingdoos en koop een klein mandje voor je haaraccessoires. Zo kun je alles in één kast opbergen, zonder dat je niets meer terug kunt vinden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *